Σάββατο, Οκτωβρίου 03, 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγινε γνώστης νέων κατηγοριών που αναφέρουν ότι λογισμικό παραποίησης έχει χρησιμοποιηθεί, εκτός από τα ντιζελοκίνητα οχήματα του ομίλου Φολκσβάγκεν, και σε ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, ιδίως σε δέκτες τηλεόρασης, προκειμένου οι συσκευές αυτές να περνούν τα τεστ που αφορούν την κατανάλωση ενέργειας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Ευρωπαϊκού Γραφείου Περιβάλλοντος, μιας ομοσπονδίας μη κυβερνητικών, περιβαλλοντικών οργανώσεων, «αξιωματούχοι πολλών κυβερνήσεων φαίνεται ότι ανακάλυψαν μηχανισμούς σε οικιακές ηλεκτρικές συσκευές που μπορούν να εντοπίζουν τους ελέγχους» και να προσαρμόζουν αναλόγως την ενεργειακή συμπεριφορά των συσκευών.


Ένα ανεξάρτητο εργαστήριο, το ComplianTV, ανέφερε επίσης ότι σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν παρατηρήθηκε μια «συμπεριφορά» σε διάφορους τηλεοπτικούς δέκτες που άφηνε να εννοηθεί ότι η συσκευή «εντόπιζε τη διαδικασία ελέγχου και προσάρμοζε αναλόγως την κατανάλωση ενέργειας».

Σύμφωνα εξάλλου, με ένα έγγραφο που είδε το Γαλλικό Πρακτορείο, η Σουηδική Αρχή Ενέργειας εντόπισε σε εργαστηριακούς ελέγχους τηλεοπτικούς δέκτες που μπορούν να αναγνωρίζουν το είδος της ταινίας που χρησιμοποιείται στον έλεγχο και να προσαρμόζουν «αμέσως» τη φωτεινότητα της οθόνης για να μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας.

Η Κομισιόν «σκοπεύει να επαληθεύσει εάν υπάρχει όντως πρόβλημα και, αν αυτό ισχύει, να εξακριβώσει την κλίμακά του και αν με τη χρήση τέτοιων μεθόδων εμφανίζονται οι συσκευές να είναι σύννομες (με τους κανονισμούς που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή) ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ωστόσο η αντίδραση της Κομισιόν στο σκάνδαλο της Φολκσβάγκεν, κάθε άλλο παρά καθησυχαστική ήταν, αναφορικά με διερεύνηση και των νέων καταγγελιών. Αντίστοιχες καταγγελίες για είχαν γίνει στην Κομισιόν και για την υπόθεση της γερμανικής εταιρείας. Τότε όμως οι καταγγελίες δεν είχαν προχωρήσει, καθώς το ισχυρότατο λόμπι της αυτοκινητοβιομηχανίας, είχε «φροντίσει» η υπόθεση να μπει στο αρχείο...   
http://www.902.gr/

 ΠΡΕΖΑ TV
3-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: