Σάββατο, Οκτωβρίου 03, 2015

Ο ΓΓ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΒΙΑΣ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, κάλεσε την Παρασκευή τις ΗΠΑ να αναλάβουν δράση για να μειωθεί η ένοπλη βία στη χώρα, μετά το μακελειό που στοίχισε τη ζωή σε εννέα άτομα στις ΗΠΑ. 

«Ο Γενικός Γραμματέας εκφράζει την ισχυρή ελπίδα του ότι οι ΗΠΑ, μέσα από την ρωμαλέα δημοκρατική διαδικασία που τις χαρακτηρίζει, θα μπορέσει να αναλάβει την απαραίτητη δράση για να μειώσει το αποκρουστικά βαρύ τίμημα της ένοπλης βίας στην ανθρώπινη ζωή» στην αμερικανική κοινωνία, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Μπαν Γκι-μουν.


O 26χρονς Κρις Χάρπερ Μέρσερ άνοιξε πυρ σε κολέγιο στην πόλη Ρόζεμπεργκ στο Όρεγκον, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης ρωτούσε τα υποψήφια θύματά του εάν είναι χριστιανοί και σε περίπτωση που απαντούσαν καταφατικά, τότε τους εκτελούσε.   
Ομοσπονδιακή υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο ένοπλος φορούσε πανοπλία και είχε μαζί του πέντε πιστόλια, ένα τουφέκι και πέντε επιπλέον γεμιστήρες.

Στην επίθεση τραυματίστηκαν συνολικά επτά άτομα. 

Σε μήνυμά του στο Twitter, το νοσοκομείο Peacehealth Riverbend, ανακοίνωσε ότι σε αυτό νοσηλεύονται τρεις γυναίκες και ότι οι δύο από αυτές βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Σελίνες Νούνες από το Γραφείο Οινοπνευματωδών, Καπνού και Πυροβόλων Όπλων (ATF) αναφέρθηκαν σε 13 όπλα που βρέθηκαν στη διάρκεια της έρευνας. Έξι από αυτά βρέθηκαν στο κολέγιο, ενώ άλλα επτά υπήρχαν στο σπίτι του δράστη.

Όλα τα όπλα είχαν αγοραστεί νόμιμα από τον ίδιο τον δράστη ή από συγγενείς του. 

Οι έρευνες για να διαπιστωθεί ποια ήταν η σχέση του δράστη με το κολέγιο συνεχίζονται, σημείωσε ο σερίφης της κομητείας Ντάγκλας Τζον Χάνλιν.

Οι Αρχές ενημερώνουν τις οικογένειες των θυμάτων. Το κολέγιο αναμένεται να ανοίξει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. 

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανακοινώθηκε ότι ο δράστης είχε υπηρετήσει έναν μήνα στον στρατό πριν απολυθεί.
in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
3-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: