Σάββατο, Οκτωβρίου 03, 2015

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΤΕΙΡ ΑΛ-ΖΟΡ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Επίθεση κατά θέσεων της κυβέρνησης στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ στην Συρία εξαπέλυσε σήμερα, Παρασκευή, το Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Παράλληλα, οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν επίθεση και εναντίον αεροπορικής βάσης στα νότια της πόλης, τονίζει το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας βομβάρδισαν μια άλλη περιοχή της πόλης και στόχους γύρω από την αεροπορική βάση.

Την Πέμπτη τα συριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ρωσικά μαχητικά έπληξαν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στην Ντέιρ αλ-Ζορ.


Την Παρασκευή, η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας έθεσε για πρώτη φορά στο στόχαστρο τη συριακή επαρχία Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 12 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές το βράδυ της Πέμπτης στη Ράκα.

Το Ισλαμικό Κράτος ακύρωσε την προσευχή της Παρασκευής υπό τον φόβο των ρωσικών επιδρομών, ανέφεραν μαχητές και η μη κυβερνητική οργάνωση.

Είναι η πρώτη φορά αφότου ξεκίνησαν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία που η Μόσχα βομβαρδίζει τη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, βομβαρδιστικά έθεσαν στο στόχαστρο «μια καμουφλαρισμένη θέση διοίκησης στην Κάσρατ Φάρατζ», νοτιοδυτικά της πόλης Ράκα και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους κοντά στη Μααντάν Τζαντίντ, 70 χλμ. ανατολικότερα.

Οι ρωσικές επιδρομές έθεσαν, επίσης, στο στόχαστρό τους, τη δυτική περιφέρεια της πόλης Ράκα και την περιοχή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τάμπκα, στα νοτιοδυτικά.  in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
3-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: