Σάββατο, Οκτωβρίου 03, 2015

Ν.ΦΡΑΓΚΟΣ: Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ-ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

«Η συνεργασία του κράτους με τους φορείς της ιδιωτικής ασφάλισης στους τομείς των συντάξεων και της υγείας, δεν κρίνεται ως αρνητική ή απαγορευτική. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, αποτελεί η διατήρηση του διακριτού ρόλου της κοινωνικής ασφάλισης», όπως τόνισε στην ομιλία του στο Hydra Meeting, που διοργάνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Νικόλαος Φράγκος.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΑΕΕ, ενώ σημειώνεται ότι συμμετείχαν στο συνέδριο 300 ασφαλιστές και αντασφαλιστές από την Ελλάδα και από χώρες του εξωτερικού.


Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου 2015. Το συνέδριο της Ύδρας μετρά φέτος 17 ολόκληρα χρόνια κι έχει αναδειχτεί σε ετήσιο γεγονός και θεσμό για τη διεθνή ασφαλιστική αγορά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και την πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. 

Τόνισε ότι η ασφαλιστική αγορά ανταποκρίνεται αρκετά καλά υπό τις συνθήκες και, παρά το γεγονός ότι η παραγωγή ασφαλίστρων έχει μειωθεί από 5,4 δισ. ευρώ το 2009 σε λιγότερο από 4 δισ. ευρώ το 2014, οι αποζημιώσεις που καταβάλλει η αγορά κάθε χρόνο συνεχίζουν να κυμαίνονται περίπου στα 3 δισ. ευρώ το χρόνο κατά μέσο όρο.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα βασικά θέματα που απασχολούν την ελληνική ασφαλιστική αγορά: Την ενίσχυση του συμπληρωματικού ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης στις συντάξεις προς όφελος όλων των μερών και, κυρίως, των πολιτών, την ενεργοποίηση της συνεργασίας με το Δημόσιο στην υγεία, την επίλυση φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και, ιδιαίτερα, του σεισμού, αλλά και το πλαίσιο της δραστηριοποίησης των ασφαλιστικών εταιριών με ελεύθερη παροχή υπηρεσιών. 

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ έκλεισε την τοποθέτησή του με σύντομη αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος και της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς αυτή τη στιγμή.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στις καθοριστικές αλλαγές που φέρει η τεχνολογία σε όλα τα στάδια της αλυσίδας: στον τρόπο που ενημερώνεται, επιλέγει και αγοράζει ο καταναλωτής, στα συστήματα, τη στρατηγική και τη λειτουργία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και στην προσέγγιση του πελάτη από τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.  in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
3-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: