Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑΣ

Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση για την επόμενη τετραετία και τις πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να περιγράψει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων τη Δευτέρα από το βήμα της Βουλής (ώρα 19:30).

Από την ομιλία του δεν θα λείψουν οι αναφορές σε μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν τα Νέα, αναμένεται να ανακοινώσει το πάγωμα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και την αναζήτηση ισοδύναμων μέτρων που θα εισφέρουν στα κρατικά ταμεία το προβλεφθέν ποσό των 168 εκατ. ευρώ.


Ο Αλ.Τσίπρας αναμένεται να υπογραμμίσει πως η κυβέρνηση που αναδείχθηκε στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου είναι κυβέρνηση μακράς πνοής και σε μια προσπάθεια να δείξει ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα υλοποιήσει μόνο το τρίτο Μνημόνιο, θα διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση θα δώσει το δικό της κοινωνικό στίγμα και θα αναζητήσει ισοδύναμα που θα αντικαταστήσουν ορισμένες μνημονιακές υποχρεώσεις.

Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί σε σειρά θεσμικών παρεμβάσεων, όπως η μεταρρύθμιση στο Δημόσιο και οι παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα, στον αναπτυξιακό νόμο και την αναδιάρθρωση του ΕΣΠΑ, σε θέματα Παιδείας και Υγείας με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σε μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς επίσης στις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος. 

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τη συνέχιση του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει στο προσφυγικό ζήτημα και στις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Επίσης, ο Αλ.Τσίπρας αναμένεται να επισημάνει ότι υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης ορισμένων σημείων της συμφωνίας, όπως η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και η προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και η υιοθέτηση ισοδύναμων ώστε να μην εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα Ταμεία.   in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: