Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015

ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αρχίζει το απόγευμα της Δευτέρας στις 19:30, στην Ολομέλεια της Βουλής η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η συζήτηση θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Δευτέρας μόνος ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα μιλήσουν οι υπουργοί και βουλευτές.


Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οπότε η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Νωρίτερα, θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην γοργή εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους εταίρους, με στόχο την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους, δεδομένου ότι η συζήτηση για το χρέος θα αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισημάνει τα σημεία στα οποία η κυβέρνηση θα δώσει έμφαση, προκειμένου να ελαφρύνει τις συνέπειες του μνημονίου για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

Εν όψει της έναρξης της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα στις 12:00 με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος Γιάννη Βρούτση, Άδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκο Μητσοτάκη.   
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: