Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015

ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΆΣΑΝΤ

Εν μέσω του νέου μετώπου αντιπαράθεσης που έχουν ανοίξει με τη Δύση οι ρωσικοί βομβαρδισμοί, ο Μπασάρ αλ-Ασάντ δίνει συνέντευξη στην ιρανική τηλεόραση λέγοντας πως μία συμμαχία Συρίας, Ρωσίας, Ιράν και Ιράκ πρέπει να επικρατήσει -και οι πιθανότητες είναι μεγάλες- ειδάλλως θα καταστραφεί ολόκληρη η Μέση Ανατολή.

Ένας χρόνος αεροπορικών επιδρομών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους βοήθησε μόνο να επεκταθεί η τρομοκρατία, υποστηρίζει ο Σύρος πρόεδρος.


Ο ίδιος ταυτόχρονα διαμηνύει πως η όποια συζήτηση για αλλαγή στο πολιτικό σύστημα της χώρας ή την ηγεσία της ανήκει στους Σύρους και μόνον. «Η συζήτηση για το πολιτικό σύστημα ή τους αξιωματούχους στη Συρία είναι εσωτερική υπόθεση της Συρίας» δήλωσε στη συνέντευξη, σύμφωνα με ανάρτηση της συριακής προεδρίας στο Twitter.

Οι αντίπαλοι του καθεστώτος Άσαντ διεθνώς επιμένουν ότι οποιαδήποτε πολιτική λύση για τη λήξη του πολυετούς εμφυλίου πολέμου πρέπει να περιλαμβάνει την αποχώρηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ, εντούτοις το τελευταίο διάστημα δυτικές χώρες έχουν μετριάσει τη στάση τους αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να συνδιαλλαγούν με τον Άσαντ και θα μπορούσε να παραμείνει βραχυπρόθεσμα στην εξουσία για μεταβατική περίοδο.

Στη συνέντευξή του στην ιρανική τηλεόραση, ο Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε πως η στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας, της Συρίας και των συμμάχων της θα καθορίσει τη μοίρα της Μέσης Ανατολής.

Εάν η Ρωσία, το Ιράν και το Ιράκ ενωθούν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας οι προσπάθειές τους θα αποφέρουν πρακτικά αποτελέσματα, δήλωσε. «Οι πιθανότητες επιτυχίας αυτής της συμμαχίας είναι μεγάλες, όχι μικρές» είπε ο Άσαντ, προσθέτοντας πως αποτυχία θα σήμαινε πως «αντιμετωπίζουμε την καταστροφή ολόκληρης της περιοχής».

Ο ίδιος ανέφερε πως η εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων που έχουν εξαπολύσει δυτικές και αραβικές χώρες εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία ήταν αντιπαραγωγικές και πως η τρομοκρατία έχει επεκταθεί τόσο σε εδαφικούς όρους όσο και νέων στρατολογήσεων.  


in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: