Σάββατο, Οκτωβρίου 03, 2015

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑ

Ο συντονισμός των υπουργείων ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων, η προετοιμασία της ομιλίας του τη Δευτέρα στη Βουλή, όπου θα αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις, και η προετοιμασία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ -που συνεδριάζει αύριο, Σάββατο- για την τριήμερη διαδικασία στη Βουλή, βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του πρωθυπουργού, μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, από τις ΗΠΑ.

Επιπλέον, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα πραγματοποιηθεί μετά την ορκωμοσία των βουλευτών, θα καλυφθούν οι θέσεις του διευθυντή και του γραμματέα της ΚΟ, καθώς επίσης και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος και των τριών αντιπροέδρων της Βουλής.


Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Νίκος Βούτσης θα είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου της Βουλής.

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Εν τω μεταξύ στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε η εισήγηση του οργάνου στην Κεντρική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει το επόμενο Σαββατοκύριακο, η προετοιμασία για τις προγραμματικές δηλώσεις και η λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Στην συνεδρίαση δεν πήρε μέρος ο Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο αναμένεται να συναντηθούν αύριο, Σάββατο, οι Νίκος Βούτσης και Παναγιώτης Ρήγας, για να συζητήσουν θέματα σχετικά με την λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ρήγας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανόν να εκλεγεί γραμματέας του κόμματος στην συνεδρίαση της ΚΕ και να οδηγήσει το κόμμα στο συνέδριο, οπότε και θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας με πλήρη θητεία.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η εισήγηση της (διευρυμένης μετά την διάσπαση) Πολιτικής Γραμματείας θα επικεντρωθεί σε δύο τομείς: στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την ανάλυση της ψήφου, καθώς και στην προετοιμασία του κόμματος για το συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνέδριο τοποθετείται νωρίτερα, μάλλον τον Ιανουάριο -το αργότερο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου- και όχι την άνοιξη, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.   in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
3-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: