Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΔΩΝΙ! -ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΧΩΝΙ !

«Αδιανότητη» χαρακτηρίζουν διάφορα μίντια την ενέργειά της εφημερίδας μας, Το ΧΩΝΙ, να γεμίσει την Ελλάδα με το νέο καλλιτεχνικό αριστούργημά της, την αφίσα. «ΟΧΙ άλλο Αδωνι». Που καταλήγει με το ψύχραιμο σύνθημα - ευχή - πρόβλεψη: ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!
Το μήνυμα του δημιουργού είναι σαφές: ΟΧΙ άλλη τρομολαγνεία, ΟΧΙ άλλη τσιρίδα, ΟΧΙ άλλη προπαγάνδα, ΟΧΙ άλλο κουτσαβακισμό, ΟΧΙ άλλα κωλόχαρτα, ΟΧΙ άλλο ψέμα, ΟΧΙ άλλη δόξα για τις απολύσεις, ΟΧΙ άλλη πλύση εγκεφάλου. Και θεωρούμε ότι εκφράζουμε μ' αυτό μας το μήνυμα τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Και αυτό αποδεικνύεται ακριβώς από την αντίδραση της μειοψηφίας! Ο Αδωνις και οι υπερασπιστές του, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, troll, εμφανείς και αφανείς οπαδοί της γλυκιάς φωνής του, έχουν επιδοθεί από προχθές σε μια άνευ προηγούμενου επίθεση Στο ΧΩΝΙ, με συκοφαντίες, απειλές, ύβρεις, και όλα αυτά τα αναμενόμενα. Οι αναμενόμενοι άνθρωποι μας είπαν τα αναμενόμενα πράγματα. Είναι τόσο προβλέψιμοι. Είναι τόσο χθεσινοί.
Τους απευθύνουμε θερμή παράκληση να συνεχίσουν. Δόξα τω Θεώ, σκοπεύουμε να τους δώσουμε αρκετές αφορμές και στο μέλλον. Να το κάνουν, λοιπόν. Για να μας βοηθήσουν στο έργο μας, να θυμίσουμε στον ελληνικό λαό ποιοι είναι και που ακριβώς πρέπει να τους στείλει όλους μαζί.
Και σ' αυτή την απορία, η απάντηση είναι μία: ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!


Γιωργος Χριστοφοριδης
ΤΟ ΧΩΝΙ


ΔΕΙΤΕ, ακόμη, Στο ΧΩΝΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ:

Ανοικτή Επιστολή από Το ΧΩΝΙ προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (που στηρίζουν τη μόνη συγκυβέρνηση, που μπορεί να σώσει τον τόπο)

Αγαπητοί βουλευτές, εµείς ξεκινήσαµε. Τα επόµενα 24ωρα, όλη η Ελλάδα θα γεµίσει µε τη νέα µας αφίσα, που στέλνει το δικό µας µήνυµα στον Ελληνα ψηφοφόρο. Οτι σ' αυτές τις εκλογές έχει τη χρυσή ευκαιρία να δώσει ένα οριστικό ΤΕΛΟΣ στην τροµολαγνεία, στην προπαγάνδα, στην τσιρίδα.

Κατά τη δική µας ανάλυση, ποτέ άλλοτε η µάχη δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη. Από τη µια, το ΣΥΣΤΗΜΑ και από την άλλη ΕΣΕΙΣ, οι επίδοξοι ανατροπείς του.

.Διαβάστε περισσότερα στο ΧΩΝΙ αυτή την Κυριακή.



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Αλέκος Φλαμπουράρης: «Η αυτοδυναµία είναι αναγκαιότητα των περιστάσεων»

«Μεγαλύτερη εκλογική δύναµη συνεπάγεται µεγαλύτερη ευχέρεια δράσης για την επόµενη κυβέρνηση», τονίζει Στο ΧΩΝΙ ο πρώην υπουργός Επικρατείας για το συντονισµό του κυβερνητικού έργου

«Στο χρόνο που αποµένει µέχρι τις 20 του Σεπτέµβρη, θα µιλήσουµε µε τον κόσµο για το αύριο και για τα ζητήµατα που πραγµατικά τον απασχολούν. Ολα τα άλλα εξαρτώνται από αυτόν. Εµείς επιµένουµε στους στόχους µας», εξηγεί Στο ΧΩΝΙ ο πρώην υπουργός Επικρατείας για το συντονισµό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαµπουράρης. Και επισηµαίνει πως «κάθε είδους σύµπραξη κρίνεται από τον σκοπό που υπηρετεί και την αποτελεσµατικότητά της».

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα αναφέρει ακόµα ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ µπορεί και θέλει να πράξει πολλά, γι' αυτό είµαστε υποχρεωµένοι να ξεπεράσουµε τους εαυτούς µας», ενώ -σχολιάζοντας τη στάση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταµιού- τονίζει πως «οι ίδιοι που καλούσαν στην υπογραφή οποιασδήποτε συµφωνίας, υπόσχονται ότι θα εφαρµόσουν κι αυτή, επειδή "ξέρουν καλύτερα". Είναι µια γνώση που απέκτησαν υπογράφοντας επί πέντε χρόνια ό,τι τους έβαζαν µπροστά τους. Η Ελλάδα, όµως, δεν µπορεί να γυρίσει πίσω, ο αγώνας του λαού αυτούς τους έξι και πλέον µήνες δεν ήταν µάταιος».

Διαβάστε περισσότερα στο ΧΩΝΙ αυτή την Κυριακή



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Όλγα Γεροβασίλη: «Ξεκάθαρη εντολή για να ξεφύγουµε από την παγίδα της λιτότητας»

«Οταν η µόνη συζήτηση αφορά στις συνεργασίες, τότε πρόκειται για τέχνασµα και υπεκφυγή, από εκείνους που δεν έχουν προτάσεις για την επόµενη ηµέρα», τονίζει Στο ΧΩΝΙ η εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφια βουλευτής Αρτας του ΣΥΡΙΖΑ.

Την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρµόσει -µετεκλογικά- ένα παράλληλο κυβερνητικό πρόγραµµα «ανακούφισης των πιο αδύναµων στρωµάτων, σε περιβάλλον οικονοµικής και πολιτικής σταθερότητας», εξέφρασε -µιλώντας Στο ΧΩΝΙ- η εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφια βουλευτής Αρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη.

Η ίδια δηλώνει, µάλιστα, πως «ο στόχος της αυτοδυναµίας είναι εφικτός» και πως «η κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να υπηρετεί τη λαϊκή εντολή και δεν είναι προϊόν συνεννοήσεων, ερήµην της κοινωνίας».

Διαβάστε περισσότερα στο ΧΩΝΙ αυτή την Κυριακή



1,1% ανάπτυξη είχαµε το 1ο εξάµηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα–Καµµένου. ΣΟΚ;;;

Αύξηση του ΑΕΠ -πέρα από κάθε φαντασία των αναλυτών- πέτυχε η συγκυβέρνηση Τσίπρα–Καµµένου. Την ίδια περίοδο που η ανεργία έπεφτε και το πρωτογενές πλεόνασµα αυξανόταν!

Οχι, δεν είναι πρωταπριλιά. Απλά, οι άλλοι λένε ψέµατα! Στεγνά.

Αφορµή για το κείµενο που ακολουθεί αποτέλεσε ένα άρθρο της Μιράντας Ξαφά, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο µε τίτλο «Είµαστε άσχετοι, ξαναψηφίστε µας». (κρατήστε αυτό το «άσχετοι»). Η κυρία Ξαφά, πρώην µέλος του ΔΝΤ και νυν αντιπρόεδρος της Δράσης, είναι µία από τις κυρίες, που µε τρέλα θα ήθελαν (αυτοί) οι Νεοδηµοκράτες στο κόµµα τους. Και γι' αυτό πίστεψαν και ακολούθησαν περίπου ως ευαγγέλιο αυτά που έγραψε στο διαδικτυακό της άρθρο η λατρευτή (για τον Αδωνι) Μιράντα. Και τι µας είπε η κυρία; Οτι ο Τσίπρας τα έκανε όλα λάθος και µας έφερε ένα κακό αποτέλεσµα (τα γνωστά νεοδηµοκρατικά).

Αλλά, ΚΥΡΙΩΣ, µας είπε ότι τα 86 δισ. ευρώ, που έφερε, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επιτυχία αλλά αποτυχία! Και πως τα δισεκατοµµύρια της χρηµατοδότησης έφτασαν τελικά τα 86, ΟΧΙ επειδή διεκδίκησε περισσότερα χρήµατα στο τέλος ο Τσίπρας (τα δεκαπλάσια από αυτά που µας έδιναν µε το τελεσίγραφό τους οι Θεσµοί, για την ακρίβεια), αλλά επειδή ΤΟΣΟ έφτασε το χρηµατοδοτικό κενό, κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του!!!

Γενικά, αν δεν το έχετε διαβάσει, να ξέρετε ότι είναι ένα συνονθύλευµα βλακωδών ερµηνειών, που βασίζονται πάνω σε κάποια εικονικά «δεδοµένα». Οτι αυτό το 7µηνο της διακυβέρνηση Τσίπρα - Καµµένου, το πρωτογενές πλεόνασµα έγινε έλλειµµα και η ανάπτυξη του Σαµαρά έγινε ύφεση. Αυτά λέει η κυρία Ξαφά. Και µετά από αυτήν και όλοι οι γαλάζιοι. Και τώρα, η αλήθεια...

Διαβάστε περισσότερα στο ΧΩΝΙ αυτή την Κυριακή



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Έλενα Κουντουρά: «Οι ΑΝΕΛ αναγκαίοι για μια Ελλάδα µε δικαιοσύνη!»

«Ο λαός θα ψηφίσει µε λογική και θυµικό. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για την πτώχευση της χώρας», αναφέρει Στο ΧΩΝΙ η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Τουρισµού και υποψήφια βουλευτής Α' Αθηνών των ΑΝΕΛ.

«Η νέα συµφωνία έχει δύσκολα σηµεία, όµως περιέχει την ελπίδα και προβλέπει σαφώς την ταχύτερη έξοδο από την κρίση», επισηµαίνει Στο ΧΩΝΙ η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Τουρισµού και υποψήφια βουλευτής Α' Αθηνών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ελενα Κουντουρά. Εξηγεί, µάλιστα, πως αυτή -µεταξύ άλλων- «προβλέπει χαµηλότερα πρωτογενή πλεονάσµατα, δηλαδή λιγότερα µέτρα κατά 20 δισ. ευρώ», ενώ «διέπεται από το διεθνές ευρωπαϊκό δίκαιο και δεν προβλέπει κατάργηση της κρατικής ασυλίας. Και βεβαίως προβλέπει τη δέσµευση για τη ρύθµιση-διαγραφή του χρέους».

Η κυρία Κουντουρά, που έχει επιτελέσει εξαιρετικό έργο στον κρίσιµο τοµέα του Τουρισµού, παραθέτει Στο ΧΩΝΙ, εκτός από τα νούµερα-ρεκόρ της φετινής χρονιάς, τα µυστικά της απογείωσης στο συγκεκριµένο κλάδο.»

Διαβάστε περισσότερα στο ΧΩΝΙ αυτή την Κυριακή



19.101 θέσεις απασχόλησης για ανέργους µέσω του ΟΑΕΔ!

Μέχρι τις 14 Σεπτεµβρίου µπορούν να υποβάλουν αιτήσεις όσοι ενδιαφέρονται να µπουν στο πρόγραµµα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Η τρίτη φάση του προγράµµατος, που εξήγγειλαν -πριν την παραίτηση της κυβέρνησης- η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, και η διοικήτρια του Οργανισµού, Μαρία Καραµεσίνη, αφορά 19.101 θέσεις απασχόλησης. Οσοι προσληφθούν, θα εργαστούν για πέντε µήνες σε υπουργεία, περιφέρειες και ασφαλιστικά Ταµεία.

Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να κάνουν αιτήσεις µόνο ηλεκτρονικά και µόνο µε τη χρήση κωδικών πρόσβασης (ονοµασία χρήστη και συνθηµατικό) στη διεύθυνση oaed.gr καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου, κατά τις εργάσιµες µέρες αλλά και κατά τις αργίες.

Οι συµµετέχοντες (άνεργοι άνω των 25 ετών) θα λαµβάνουν ηµεροµίσθιο 19,81 ευρώ και όχι πάνω από 495,25 ευρώ το µήνα, ενώ όσοι είναι µέχρι 25 ετών θα λαµβάνουν ηµεροµίσθιο 17,27 ευρώ και όχι πάνω από 431,75 ευρώ.

Ο προϋπολογισµός του προγράµµατος ανέρχεται στα 72.327.655 ευρώ και στόχος του είναι να ενταχθούν οι άνεργοι στην αγορά εργασίας αλλά και να βελτιωθούν οι υπηρεσίες, στις οποίες θα προσληφθούν. Συγκεκριµένα, πρόκειται για υπηρεσίες εκπαίδευσης, υγείας (καθαριότητα υποδοµών υγείας, εξυπηρέτηση κοινού, υποστήριξη λειτουργίας πληροφοριακού συστήµατος και ψηφιακού εκσυγχρονισµού του συστήµατος υγείας).
Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις θέσεις µπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.oaed.gr.

 ΠΡΕΖΑ TV
5-9-2015

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

epipedo kouri

sunexise na diafimizeis to "antimnimoniako" soufri

dose avanta ston tsiprantrea sou

tou xronou 8a sou kopsei k to internet

8a ginei 8a to deis