Τετάρτη, Αυγούστου 05, 2015

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...
Ο ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ,ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΡΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΩΝ...ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ" ... ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ  ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΟΠΩΣ ΔΗΘΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ.

ΠΡΑΓΜΤΙΚΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ , ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΠΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Όταν η ένταση των φαινομένων του καρκίνου δολοφονεί ανθρώπους η υποκρισία περισσεύει, επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Η μακαριότητα κάποιων τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη περίπτωση υπηρετεί μόνο την αφέλεια; Ο προβληματισμός για την ενεργοποίηση της κοινωνίας δεν μπορεί να ενοχοποιείται. Επιτέλους ας κατατεθούν εναλλακτικές προτάσεις, είμαστε ανοιχτοί», δήλωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στις αντιδράσεις για τον υποχρεωτικό προληπτικό αντικαρκινικό έλεγχο που επιχειρεί να προωθήσει το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα,  επισήμανε ότι είμαστε η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου. «Το γνωρίζουν πόσοι και πόσο;» τόνισε ο υπουργός.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουρουμπλής το Σεπτέμβριο το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας, θα πρέπει να προχωρήσει στη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με στόχο το σχεδιασμό υλοποίησης ενός Εθνικού Σχεδίου αναχαίτισης «μίας πραγματικής και μεγάλης απειλής που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».
Πηγή: ΑΜΠΕ
 ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: