Τετάρτη, Αυγούστου 05, 2015

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΕΒΑΛΕ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Με τη μετάθεση από την 1η Σεπτέμβρη 2015 των 12 τελευταίων εργαζομένων της Παιδικής Πολυκλινικής Αθήνας σε άλλες μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει οριστικά λουκέτο σε αυτήν τη μονάδα που προσφέρει υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε παιδιά και οικογένειες ανασφάλιστων και μεταναστών.


Η Παιδική Πολυκλινική βρίσκεται στην πλατεία Μεταξουργείου. Παλιά ανήκε στο ΠΙΚΠΑ και μετά τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας (ΕΟΚΦ) διασυνδέθηκε με το Κέντρο Υγείας Βύρωνα και μέσω αυτού με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και τώρα ανήκει στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια. Η διάλυση της Παιδικής Πολυκλινικής είναι αποτέλεσμα της πολιτικής σύνθλιψης της Πρόνοιας, που άρχισε με τις συγχωνεύσεις μονάδων στα τέλη της δεκαετίας του '90 απ' την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη δημιουργία του ΕΟΚΦ.

Τα τελευταία χρόνια, παρά τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις, δεν έγινε καμία πρόσληψη για την Κλινική. Οι 12 τελευταίοι εργαζόμενοι μεταφέρονται στο Κέντρο Μάνας και Παιδιού στην οδό Λένορμαν, στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα, στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (στην οδό Ηπείρου) και στο Κέντρο Υγείας Σπάτων.  http://902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: