Σάββατο, Αυγούστου 29, 2015

ΑΛΛΑ ΝΤ ΑΛΛΩΝ:ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

«Βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή» χαρακτηρίζει η Λαϊκή Ενότητα, τον ορισμό των εκλογών για τις 20 Σεπτεμβρίου, κατηγορώντας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «έδρασε ως 'εντολοδόχος' της κυβέρνησης».

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας:

«Θυροκολλήθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, 'κλειδώνοντας' έτσι την ημερομηνία των εκλογών Ολοκληρώθηκε έτσι μια βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή στη χώρα.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας γίνονται εκλογές 'εξπρές' και, μάλιστα, Αυγουστιάτικα, με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας.


» Ο ΠτΔ έδρασε ως 'εντολοδόχος' της κυβέρνησης και δεν ανταποκρίθηκε στις προτάσεις της Λαϊκής Ενότητας και του προέδρου της Π.Λαφαζάνη για σύγκληση της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών με φυσική παρουσία όλων των προέδρων των κομμάτων, και για εκλογές το νωρίτερο στις 27 Σεπτέμβρη.

» Είναι φανερό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτούργησε αποκλειστικά με βάση το συμφέρον της συγκυβέρνησης του εναπομείναντος νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, που ως στόχο είχαν τις εκλογές 'fast track' ώστε να κρύψουν 'κάτω από το χαλί' τις επιπτώσεις των μέτρων του νέου μνημονίου.

» Η παραιτηθείσα κυβέρνηση ζήλεψε τα χούγια του παλαιού δικομματισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , ενώ παράλληλα φαίνεται να δίνει τα διαπιστευτήριά της στους δανειστές και δείχνει για ακόμη μια φορά την πίστη της στη 'μνημονιακή κανονικότητα', της οποίας οι συνέπειες όσο περνούν οι μέρες θα γίνονται όλο και πιο δυσβάστακτες για την πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία.

» Ο ελληνικός λαός θα δώσει ηχηρή αντιμνημονιακή απάντηση και για αυτές τις μεθοδεύσεις.»

Επικοινωνία Λαφαζάνη-Φασίνα

Στην ανάγκη του κοινού αγώνα, για την υπεράσπιση των δικαιώματων του κόσμου της εργασίας στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Ευρώπη, συμφώνησαν κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Στέφανο Φασίνα, μέλος έως πρόσφατα της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Και οι δυο πλευρές υποστήριξαν ότι ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας είναι κοινός για όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, «και μάλιστα σήμερα, περισσότερα από κάθε άλλη φορά, που η κυριαρχούμενη από την Γερμανία Ευρωζώνη επιβάλει μια μη βιώσιμη νεοφιλελεύθερη μερκαντιλιστική τάξη, ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων».

Δήλωσαν, επίσης, ότι κοινός τους στόχος είναι η συνέχιση του συντροφικού διαλόγου ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Ευρώπη.

Τέλος, ο Στέφανο Φασίνα εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των γεγονότων στην Ελλάδα και υπέδειξε την Ελλάδα ως ένα τραγικό παράδειγμα της δυσκολίας επιδιόρθωσης της στρατηγικής της Ευρωζώνης χωρίς ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από αυτήν.   
in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
29-8-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: