Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2015

ΈΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η KE ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΖΑ TV: 
ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ...

ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΣΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3.
Σε έκτακτο συνέδριο - ξεκαθάρισμα θα προχωρήσει τον Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Κεντρική Επιτροπή στη διάρκειας 13 ωρών θυελλώδη συνεδρίαση έκανε δεκτή με άνετη πλειοψηφία -η ψηφοφορία έγινε δι' ανατάσεως της χειρός- την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, εγείρεται ερώτημα εάν η Ανοιχτή Πλατφόρμα θα συμμετάσχει στο έκτακτο συνέδριο, το οποίο η εφημερίδα Αυγή τοποθετεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα αμέσως μετά την απόφαση της ΚΕ, το χαρακτηρίζει «χωρίς νόημα»:


«Η σύγκληση έκτακτου συνεδρίου το φθινόπωρο, μετά δηλαδή την ψήφιση στη Βουλή της μνημονιακής συμφωνίας που θα έχει δεσμεύσει τη χώρα, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα, αφού οι σύνεδροι θα κληθούν εκ των υστέρων να επικυρώσουν τετελεσμένα άκρως επιζήμια για τη χώρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αν πράγματι η συμφωνία με τους δανειστές κλείσει ώς τα τέλη Αυγούστου, όπως φιλοδοξεί η κυβέρνηση, τότε θα περάσει από τη Βουλή ακόμη και με τις αρνητικές ψήφους των βουλευτών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης  (με τη στήριξη της αντιπολίτευσης) πριν από το έκτακτο συνέδριο.

Στην περίπτωση αυτή οι βουλευτές που διαφωνούν θα μπορούν να το καταψηφίσουν, αφού δεν θα δεσμεύονται από κάποια συλλογική απόφαση του κόμματος, αλλά ταυτόχρονα θα έχουν βάλει και την τελική υπογραφή για το διαζύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός έχει στείλει πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες το μήνυμα ότι αποτελεί παράδοξο να λένε κυβερνητικοί βουλευτές πως στηρίζουν την κυβέρνηση και να μην ψηφίζουν στη Βουλή.

Επίσης, έχει πει ότι χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει και θα πρέπει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, οι οποίες θα γίνουν με λίστα εάν πραγματοποιηθούν εντός 18 μηνών από τις προηγούμενες, της 25ης Ιανουαρίου.

Πάντως, ενδεικτικό της διάθεσης Τσίπρα να μην φέρει τη ρήξη πιο γρήγορα στο εσωτερικό του κόμματος ήταν και το γεγονός ότι δεν προχώρησε η -διαλλακτικά διατυπωμένη- πρότασή του για εσωκομματικό δημοψήφισμα την Κυριακή, με ερώτημα την επικύρωση ή όχι της συμφωνίας με τους εταίρους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε λίγο χρόνο ώς το φθινόπωρο, καθώς αν προχωρούσε το δημοψήφισμα και επικρατούσε η θέση Τσίπρα, τότε άνοιγε άμεσα ο δρόμος για το διαζύγιο. Αντίθετα, εάν στο δημοψήφισμα επικρατούσε η θέση Λαφαζάνη, κατά της συμφωνίας, τότε άνοιγε ο δρόμος για εκλογές.

Ν.Σ. in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
31-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: