Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ EUROBANK - ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

«Καθαρό πεδίο» ζήτησαν οι επενδυτές από την κυβέρνηση, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με τον Φαρχάντ Νάντζι, γενικό διευθυντή του επενδυτικού ομίλου Highfields Capital Management, την Τετάρτη.

Η Highfields Capital Management είναι επενδυτική φίρμα που έχει υπό διαχείριση 10 δισ. δολάρια και συγκαταλέγεται στους επενδυτές που τον Απρίλιο του 2014 μετείχαν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.


Ο ινδικής καταγωγής 36χρονος επενδυτικός τραπεζίτης εργάζεται στην Highfields από το 2006 και ειδικεύεται στις επενδύσεις χαρτοφυλακίου, στα «επισφαλή» αξιόγραφα, στις αναδιαρθρώσεις, στα δομημένα προϊόντα.

Ο Γ. Δραγασάκης και ο Φ. Νάντζι φέρονται να εξέτασαν τρέχοντα ζητήματα σχετικά με την ελληνική οικονομία και τις τράπεζες, εστιάζοντας στο πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Η Highfields Capital εξέφρασε ενδιαφέρον να διατηρήσει και να διευρύνει τη συμμετοχή της στη Eurobank, σε περίπτωση νέας αύξησης κεφαλαίου, ωστόσο ζήτησε να υπάρξει «καθαρό πεδίο» και να αποφευχθούν δυσάρεστοι αιφνιδιασμοί. 

http://www.thepressproject.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: