Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Η ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που πρότεινε συνέδριο το Σεπτέμβρη ή εναλλακτικά, αν απαιτείται, εσωκομματικό δημοψήφισμα την προσεχή Κυριακή, ξεκίνησε περί τις 12 το μεσημέρι η συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος στο Σινέ Κεραμεικός. Οι εργασίες συνεχίζονται με παρουσία των ΜΜΕ.

Έκτακτο, ανοιχτό συνέδριο το Σεπτέμβρη «που θα απαντήσει στα στρατηγικά ερωτήματα για την τακτική μας, για τους μεσο- και μακροπρόθεσμους στοχους μας, για τις πιθανές εναλλακτικές», πρότεινε από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. «Να συμφωνήσουμε σήμερα το χρονοδιάγραμμα με το οποίο τα μέλη μας θα αναζητήσουν απαντήσεις», πρόσθεσε ενώ κατέθεσε εναλλακτικά πρόταση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος την προσεχή Κυριακή επί της άποψης που θεωρεί ότι «υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο που περνάει μέσα από την ακύρωση της συμφωνίας και ότι υπήρχε εναλλακτική τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου». «Να απευθυνθούμε στα μέλη του κόμματος διοργανώνοντας δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή με συντεταγμένες και σύντομες διαδικασίες», είπε ο Αλ. Τσίπρας, καθώς «αυτή η άποψη θεωρεί ότι ο εκβιασμός είναι πλαστός και δεν πρέπει να υπάρξει συμφωνία. Αυτή η άποψη δεν μπορεί να περιμένει μέχρι το έκτακτο συνέδριο. Αυτή η άποψη, που δεν αφορά μόνο τη βραχυπρόθεσμη στρατηγική του κόμματος αλλά τον τόπο και τον ελληνικό λαό, αυτή η κρίσιμη απόφαση να μην υποβαθμιστεί, να απευθυνθούμε στα μέλη του κόμματος διοργανώνοντας δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή».



Οι εξελίξεις σε liveblog http://left.gr/news/me-omilia-toy-al-tsipra-xekinaei-stis-10-pm-i-ke-toy-syriza-sto-sine-kerameikos

16:27  Γ. Σαπουνάς: Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ήττα, μέρος της οποίας δεν ανατάσσεται
Ραγίζει η Ευρώπη; Απαντώ ευθέως, ασφαλώς και ραγίζει. Ραγίζει μέσα από τις αντιθέσεις της και μέσα από τα ραγίσματά της ξερνάει βαρβαρότητα. 

Τι ελέγχει η κυβέρνηση σήμερα; Ελέγχει τη ΓΓ Εσόδων, ελέγχει τις τράπεζες, ελέγχει τον Στουρνάρα; Βιώνουμε συνθήκες περιορισμένης κυριαρχίας. Και θέλουμε εμείς να κυβερνήσουμε σε τέτοιο πλαίσιο; 

Από αυτά πρέπει να απεγκλωβιστούμε. Ποια κυβέρνηση να μη χάσουμε, αν ισχύουν κατά ελάχιστο αυτά που είπαμε πριν; 

Πρέπει να απεγκλωβιστούμε από αυτήν την κατάσταση και να μην ψηφίσουμε αυτό το μνημόνιο.

16:19  Ρ. Σβίγκου: Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε αυτή τη μάχη
Πορευτήκαμε με βεβαιότητες που διαψεύστηκαν:

1. Ότι μπορει η κυβέρνηση της αριστεράς να φέρει τα πάνω κάτω στον ευρωπαϊκό συσχετισμό

2. Ότι η συμμαχία με τις χώρες του νότου μπορεί να ανατρέψει τη λιτότητα

3. Ότι μια διαπραγματευση όπως αυτή που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να τελειώσει μια για πάντα το μνημόνιο

Γίνανε πολλά στη διαπραγμάτευση, στάση πληρωμών κτλ, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αρκετά.

Υπάρχουν δύο κίνδυνοι:

1. Ο ένας κίνδυνος είναι να πούμε ότι υπάρχει κάπου ένα σχέδιο Β, αλλά δεν το εφαρμόζει η ηγεσία

2. Ο δεύτερος να πούμε ότι το μνημόνιο είναι διαχειρίσιμο και να προσπαθήσουμε να το εφαρμόσουμε

Πρέπει να δούμε πως θα απεγκλωβιστούμε από τα μνημονιακά δεσμά και να ανακτήσουμε τη λαϊκή κυριαρχία της χώρας.

Δεν υπάρχουν μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το κοινό μας σπίτι.

Αν δε συνειδητοποιήσουμε ότι η ενότητα είναι απαραίτητη κανένα σχέδιο δεν μπορεί να ευδοκιμήσει.

16:09  Σπ. Τζόκας: Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση αν και όφειλε να υπάρχει - Η συμφωνία είναι προϊόν εκβιασμού και η στρατηγική μας επιλογή μας απέτυχε
Η συμφωνία είναι αναποτελεσματική, όπως εμμέσως πλην σαφώς λέει και ο πρόεδρος, και δύσολα εφαρμόσιμη. Αν δεν υπήρχε εναλλακτική πρόταση, θα πρέπει να αναζητήσουμε λύση εξόδου στο άμεσο μέλλον, δύσκολο το εγχείρημα αλλά καλύτερο από την υπάρχουσα φυλακή. 

16:06  Α. Μανταδάκης (διαβάζεται η δήλωσή του): Να υπερασπίσουμε την ενότητα μέσα από τις διαφορετικές απόψεις
15:58  Ε. Πορτάλιου: Οδυνηρή ήττα που επισφραγίζεται με το τρίτο μνημόνιο - Η ηγεσία επιχειρεί να θέσει στο περιθώριο τις διαφορετικές απαντήσεις
Ναι, υπήρχε άλλος δρόμος, με επώδυνες συγκρούσεις και μεγάλα ρίσκα, ο δρόμος της δημοκρατίας στο κόμμα και της εναντίωσης σε κλειστά κέντρα, ο δρόμος της συμμετοχής των πολλών, των λαϊκών τάξεων. Ο δρόμος της ταξικής ανάλυσης των συσχετισμών και της γνώσης των σχεδίων «διάσωσης». 

15:55  Α. Ρήγος: Δεν είναι ώρα για καταμέτρηση ευθυνών - Στην πολιτική δεν υπάρχει πρόγραμμα μη διαχειρίσιμο
Την προσδοκία της διάσπασης καλλιεργούν ΜΜΕ αλλά και δικοί μας τηλεμαϊντανοί που δεν κατανούν ότι άλλο είναι ο εσωκομματικός διάλογος και άλλο ο δημόσιος λόγος που πρέπει να σέβεται την πλειοψηφία. Αδρανοποιημένα τα όργανα, ενώ τάσεις συσκέπτονται ως κόμμα μέσα στο κόμμα επί του πρακτέου. 

15:43  Μ. Μπαλαούρας: Οδυνηρή ήττα, σημαντικά λάθη θα μπορούσαμε πολύ νωρίτερα με τους δικούς μας όρους να είχαμε capital controls
Πρέπει να κυβερνήσουμε σε όλα τα επίπεδα. Να θυμηθούμε το Λαϊκό Μέτωπο της Γαλλίας (1936) όπου ΚΚ και Σοσιαλιστές κυβέρνησαν σε πολύ δύσκολες συνθήκες φτιάχνοντας θεσμούς για τον κόσμο της Εργασίας που ακόμα υπάρχουν. Η μεγάλη ευθύνη είναι στον πρωθυπιυργό να παρακολουθεί το έργο των υπουργών οι οποίοι θα απολογούνται για τις καθυστερήσεις. 

15:39  Γ. Αλμπάνης: Μεγάλη στρατηγική ήττα της κυβέρνησης που δεν εκτέλεσε το βασικό στόχο της εξόδου από το μνημόνιο 
Στρατηγική ήττα και για το κόμμα, αποδείχθηκε ότι δεν είναι εφικτή η έξοδος από τη λιτότητα με την παραμονή στην ευρωζώνη. Αποδείχθηκε ότι ο αγώνας για τη λαϊκή απελευθέρωση έχει προϋπόθεση θυσίες από μία πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου. Πραγματικός ο εκβιασμός, θα μας διέλυαν όντως το τραοπεζικό σύστημα. Μπορείς να υπογράχεις μία συνθηκολόγηση, δεν σε υποχρεώνει τίποτα να εφαρμόσεις εσύ το περιεχόμενο του πραξικοπήματος. Πρέπει να σχεδιάσουμε την απεμπλοκή από αυτήν την κατάσταση το αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση δεν είναι μέσο αλλά αυτοσκοπός για την Αριστερά. Να δώσουμε ευκαιρία σε κοινό βηματισμό, έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβρη για όλες τις απόφάσεις, μέχρι τότε όχι πειθαρχικές ποινές για τους βουλευτές μας. 

15:32  Γ. Μπαλάφας: Το ερώτημα είναι αν μπορεί να αναλαμβάνει ευθύνες η Αριστερα
Αν σου δίνει την εμπιστοσύνη ο λαός πρέπει να κάνεις το καλύτερο δυνατό και να μη διευκολύνεις την παλινόρθωση των δυνάμεων της αντίδρασης. Το βασικό κριτήριο αν πορεύόμαστε καλώς είναι ο κόσμος, οι υποτελείς τάξεις οι οποίες δείχνουν στήριξη και κατανόηση. Οι αποφάσεις έλεγαν εκτός από «καμία θυσία για το ευρώ» και «καμία αυταπάτη για τη δραχμή».

15:24  Α. Νταβανέλος: Απαιτώ από το Μαξίμου, να ασκήσει τη δύναμη που έχει για να τσακίσει το ρουλεμάν που επιτίθεται σε συντρόφους όπως ο Βαρουφάκης η Κωνσταντοπούλου κ.α.
Αυτή τη συμφωνία οι διεθνείς καπιταλιστές και το ντόπιο καθεστώς τη φορτώνου σε εμάς, όπως στο παρελθόν έκαναν με τους σοσιαλδημοκράτες. Έτσι θέλουν να τσακίσουν το ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η εναλλακτική προβλεπόταν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με μέτρα όπως αυτά που περιγράφαμε στη Θεσσαλονίκη και με μονομερείς ενέργειες (υπό το σύνθημα «καμία θυσία για το ευρώ»). 

15:14  Ρ. Ρινάλντι: Είναι η τελευταία φορά που μιλάω σε αυτό το όργανο αυτό - Το κόμμα έρχεται να συσκεφθεί κατόπιν εορτής, δεν μπορώ να υποστηρίζω αυτήν την πορεία όντας στα καθοδηγητικά όργανα του κόμματος
Εν λευκώ η κυβέρνηση και το Μαξίμου θα συνεχίσουν αυτά που έχουν αποφασίσει και η Αριστερα θα συσκεφθεί το Σεπτέμβρη. Ο κόσμος βιώνει με τρομερό τρόπο την τεράστια καταστροφή. Πίστεψε αυτά που του είπαμε και μιλάμε όλοι για ήττα. Να προβληματιστούμε για το τι λείπει από την προσπάθεια, πληγώθηκε η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το λαό. Αυτά που υπογράψαμε οδηγούν σε μετάλλαξη του εγχειρήματός μας. Παραιτούμαι από την Κεντρική Επιτροπή. 

15:11  Γ. Θεωνάς: Η ΚΕ έπρεπε να συγκληθεί αρκετά νωρίτερα - Η συμφωνία εγείρει ζητήματα εθνικής ανεξαρτησίας
Δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε ότι η ελληνική αντιπροσωπεί και ο πρωθυπουργός έδωσαν ένα σπουδαίο αγώνα ανεξάρτητα από το ότι δεν κατάφεραν να έχουν το αποτέλεσμα που ήθελαν οι ίδιοι και ο ελληνικός λαός. Η μικρή Ελλάδα με τον αγώνα αυτό έγινε παράγοντας στήριξης των λαϊκών κινημάτων στη Νότια Ευρώπη και όχι μόνο. Να μην ανατραπεί η κυβέρνηση της Αριστεράς.

15:02  Π. Λάμπρου: Να μη μετατραπεί η συνθηκολόγηση σε πολιτική μας, να μην ακολουθήσουμε την λογική του μονοδρόμου όπως οι αντίπαλοί μας
Πράγματι δεν είχαμε την πρόταση της εξόδου ή κάποιας εναλλακτικής αλλά στην πρότασή μας επίσης δεν υπήρχε το τρίτο μνημόνιο. Δεν πρέπει να αποδράσουμε από τις ιστορικές μας ευθύνες αλλά ούτε και από τις ιδέες και το πρόγραμμα της Αριστεράς. Έκτακτο συνέδριο με ευκαιρία στην ενότητα και τη σύνθεση, δεν είμαι υπέρ ούτε ενός διαρκούς συνεδρίου στις επόμενες ημέρες με σφραγίδα στο διχασμό ούτε υπέρ ενός δημοψηφίσματος το οποίο δεν δίνει καμία δυνατότητα στη σύνθεση. 

14:52  Π. Ρήγας: Οι βεβαιότητές μας δεν πάταγαν στα πραγματικά επίδικα της Ευρώπης, για την απειλή του Grexit ήταν ήδη προετοιμασμένοι οι αντίπαλοι
Έγιναν ρωγμές στην Ευρώπη. Λάθος η αντίληψη ότι έπρεπε να είχαμε αφήσει τα κόμματα του παλιού συστήματος να αναλάβουν τη διαπραγμάτευση και να μην αναλαμβάναμε την ευθύνη στα δύσκολα. Δεν πρέπει να αφήσετε την προσπάθεια, το μήνυμα της κοινωνίας.

14:42  Ν. Φίλης: Ο χάρτης δεν μας επιτρέπει να είμαστε εκτό από αυτήν την κακή ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση
Δεν μπορούσαμε να έχουμε μυστικό plan b, θα ήταν πραξικόπημα. Η συζήτηση για το πως θα προχωρήσει η Ελλάδα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν την Αριστερά του 21ου αιώνα. 

14:34  Κ. Ήσυχος: Οφείλουν απαντήσεις οι σ/φοι που υπηρέτησαν τη διαπραγμάτευση και όσοι συνέταξαν το προεκλογικό πρόγραμμα
Δεν μπορεί να λέμε ότι ήταν μαξιμαλιστική η πολιτιή του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. Σχέδιο συντεταγμένης απεμπλοκής της χώρας. 

14:25  Αρ. Μπαλτάς: Ο πρώτος πόλεμος στο κέντρο της παγκοσμιοποίησης με όπλα δημόσιες συχνότητες, τράπεζες και ΑΤΜ
Το μικρό που κερδίσαμε σε σχέση με τη συμφωνία Τουσκ, δεν είναι αμελητέο. Ο πόλεμος είναι παρατεταμένος, ανοίξαμε ρήγμα ανεπούλωτο στην ευρωζώνη.

14:14  Σ. Παπαδόγιαννη: Προτείνουμε διαρκές συνέδριο - Μνημονιακή η συμφωνία, έχει όρους εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας και μεγαλώνει την ύφεση
14:12  Π. Σκουρλέτης για τις Σκουριές: Μου κάνει εντύπωση η σκληρή ανακοίνωση των σ\φων καθώς πριν 3 ημέρες συναντηθήκαμε για το ζήτημα
Συμφωνήσαμε ότι θα κάνουμε συνάντηση στο υπουργείο με όλους τους αρμόδιους και έπειτα συνάντηση σε πολιτικό επίπεδο για να αποφασίσουμε τα βήματα που σε κάθε περίπτωση θα είναι στην κατεύθυνση της δικαίωσης του αγώνα των κατοίκων.

14:09  Αλ. Τσίπρας: Έπρεπε να πω ότι η λύση που θα δώσουμε θα οδηγεί τους 1900 εργαζόμενους στην ανεργία;
Η δικαίωση του αγώνα και η προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορεί να ταυτίζεται με την πρόθεση αυτοί οι 1900 να χάσουν τη δουλειά τους. Πρεπει να σταματήσει η επένδυση που καταστρέφει το περιβάλλον, λυπάμαι για τους χαρακτηρισμούς που έγιναν για μία ισορροπημένη απάντησή μου στο «Κόκκινο».

14:06  Αλ. Τσίπρας: Λάθος η ταύτιση της δικαίωσης του αγώνα με την εκδικητική στάση απέναντι στους εργαζόμενους
Η στάση της κυβέρνησης δεν είναι ισορροπημένη, έχει σαφή θέση υπέρ του αγώνα των κατοίκων. Σαφές χρονοδιάγραμμα για λύση στη βάση της δικαίωσης του αγώνα των κατοίκων. 

14:04  Αλ. Τσίπρας για Σκουριές: Ομολογώ ότι ήταν λάθος ο αριθμός των εργαζομένων της Ελλ. Χρυσός
14:04  Η Κ. Ιγγλέζη διαβάζει το ψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ Ιερισσού για τις Σκουριές
14:02  Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Τι πρότεινε για συνέδριο και εσωκομματικό δημοψήφισμα
Έκτακτο, ανοιχτό συνέδριο το Σεπτέμβρη «που θα απαντήσει στα στρατηγικά ερωτήματα για την τακτική μα, πρότεινε από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ κατέθεσε εναλλακτικά πρόταση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος την προσεχή Κυριακή επί της άποψης που θεωρεί ότι «υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο που περνάει μέσα από την ακύρωση της συμφωνίας και ότι υπήρχε εναλλακτική τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου». Επισήμανε παράλληλα πως πρέπει να σταματήσει ο δυισμός στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος (διαβάστε αναλυτικά).

14:00  Γ. Δραγασάκης: Κάναμε πολιτική τον βολονταρισμό μας, να φτιάξουμε επιτέλους τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ των μελών, με ένα πραγματικά ιδρυτικό συνέδριο
13:57  Αλ. Καλύβης: Να βρούμε τρόπο απεμπλοκής από το μνημόνιο
Να πάμε σε διαρκές προγραμματικό συνέδριο μέσα στον Σεπτέμβη, το έκακτο συνέδριο θα είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

13:52  Ανοιχτή τελικά στα ΜΜΕ η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αν και είχε αποφασιστεί να είναι κλειστή για τα ΜΜΕ μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, αποφασίστηκε τελικά να είναι ανοιχτή.

13:34  Περίπου 90 μέλη της ΚΕ έχουν ζητήσει να τοποθετήθούν στη συνεδρίαση
13:16  Θα ακολουθήσουν 5 λεπτες τοποθετήσεις από μέλη της ΚΕ με στόχο η συνεδρίαση να ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ


13:09  Ολοκληρώθηκε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, το προεδρείο καλεί τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν καθώς η συνεδρίαση είναι κλειστή
13:08  Αλ. Τσίπρας: Οι κοινοί μας αγώνες επιβάλλουν να λέμε μεταξύ μας την αλήθεια, να βρούμε τις σωστές λύσεις για τον τόπο, την Αριστερά της λαϊκές τάξεις
13:07  Αλ. Τσίπρας: Κόμμα σημαίνει και κοινός στόχος, ο κοινωνικός μετασχηματισμός, αν ο στόχος δεν είναι κοινός δεν υπάρχει νόημα συνύπαρξης
Ο στόχος είναι κοινός, διαφωνούμε στα μέσα. Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε στις ψήφους άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων. Καλώ όλους και όλες να μοιραραστούμε την πολιτική ευθύνη για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνοντα την πρόταση για το έκακτο συνέδριο. Να μείνουμε ενωμένοι πραγματικά, όχι στα λόγια, με κοινή στάση στο Κοινοβούλιο. Η πρώτη Αριστερή κυβέρνηση μετά τον πόλεμο, είτε υποστηρίζεται από αριτερούς βουλευτές είτε δεν στηρίζεται επειδή έπαψε να είναι αριστερή και πέφτει.

13:04  Αλ. Τσίπρας: Να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να δεσμευτούμε ότι θα γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των μελών μας, θα σταματήσει ο ιδιότυπος δυϊσμός της ΚΟ του κόμματος
13:02  Αλ. Τσίπρας: Υπάρχει η άποψη που θεωρεί ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο που περνάει μέσα από την ακύρωση της συμφωνίας και ότι υπήρχε εναλλακτική τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου
Αυτή η άοψη θεωρεί ότι ο εκβιασμός είναι πλαστός και δεν πρέπει να υπάρξει συμφωνία. Αυτή η άποψη δεν μπορεί να περιμένει μέχρι το έκακτο συνέδριο. Προτείνω αυτή η άποψη, που δεν αφορά μόνο τη βραχυπρόθεσμη στρατηγική του κόμματος αλλά τον τόπο και τον ελληνικό λαό, αυτή η κρίσημη απόφαση να μην υποβαθμιστεί, να απευθυνθούμε στα μέλη του κόμματος διοργανώνοντας δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή με συντεταγμένες και σύντομες διαδικασίες.

12:59  Αλ. Τσίπρας: Είναι λάθος οι βεβιασμένες επιλογές και οι τακτικισμοί - Υπάρχουν σ/φοι που επιμένουν σήμερα να παρθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για την στρατηγική μας
12:58  Αλ. Τσίπρας: Να εμπλέξουμε το σύνολο του κόμματος στη συζήτηση με συντεταγμένο τρόπο, χρειαζόμαστε το γόνιμο διάλογο και όχι αντιπαράθεση με κραυγές και κατηγορίες
Προτείνω στην ΚΕ έκακτο, ανοιχτό συνέδριο το Σεπτέμβρη που θα απαντήσει στα στραητγικά ερωτήματα, για την τακτική μας για τους μεσο και μακρο πρόθεσμους στοχους μας, για τις πιθανές εναλλακτικές. Να συμφωνήσουμε σήμερα το χρονοδιάγραμμα με το οποίο τα μέλη μας να αναζητσήσουν απαντήσεις. 

12:56  Ολγα Γεροβασίλη (νωρίτερα): «Προέχει η συμφωνία, με δεδομένο το συμφέρον της χώρας»
«Σήμερα είναι μία συλλογική διαδικασία, εξαιρετικά σημαντική, για να αντιμετωπίσουμε το θέμα του πώς και μέσα από ποιο δρόμο θα φθάσουμε μέσα από ευρύ διάλογο να καταλήξουμε στα σωστά και απαραίτητα συμπεράσματα για τη χρονική συγκυρία, με πρόταγμα το συμφέρον του ελληνικού λαού, της χώρας και μετά το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς. Αλλά με δεδομένο ότι στην καρδιά της Αριστεράς, στην πολιτική της Αριστεράς, στην ιδεολογία της, το σημαντικότερο είναι κάθε στιγμή να εξυπηρετήσει το συμφέρον των πολλών και του ελληνικού λαού. Σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία, αυτό αποκτά μια ιδιαίτερη πραγματικά αξία». 

12:54  Αλ. Τσίπρας: Φορολόγηση μεγάλου πλούτου, διαπλοκή, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα κοινωνική οικονομία, δημόσιος τομέας, τα ανοιχτά μέτωπα στον πρόσκαιρό συμβιβασμό,
Όπως επίσης και τα αντισταθμιστικά μέτρα για την προστασία των λαϊκών τάξεων

12:53  Αλ. Τσίπρας: Είμαστε αναγκασμένοι να σηκώσουμε εμείς το βάρος τη μάχης για τον απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία
Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε απροστάτευτο έναν λαό που πίστεψε όσο κι εμείς την ανάγκη να τελειώσουμε με τα μνημόνια

12:51  Αλ. Τσίπρας: Θέλω να δουλέψουμε στο ακραίο σενάριο. Το κρίσιμο ερώτημα είναι πως αντιδράμε στα δύσκολα, έχουμε άλλη επιλογή πέρα από το να παλέψουμε ως την τελευταία στιγμή
Το ερώτημα είναι αν έχουμε το δικαίωμα να αποδράσουμε από τις δυσκολίες επιλέγοντας τον αναχωρητισμό και επιτρέποντας της παλινόρθωση του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

12:49  Αλ. Τσίπρας: Και στο πεδίο των μέτρων η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή (μπορούμε να προτείνουμε ισοδύναμα σε πολλές περιπτώσεις)
12:48  Αλ. Τσίπρας: Η συμφωνία,όσον αφορά στα μέτρα,κινείται σε σκληρή κατεύθυνση,αλλά θεωρώ ότι δεν υπάρχουν τετελεσμένα
12:47  Αλ. Τσίπρας: Δεν θέλω να ωραιοποιήσω, θεωρώ όμως ότι υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα και δυνατότητες
12:46  Αλ. Τσίπρας: Πρέπει να συζητήσουμε οργανωμένα και συντεταγμένα για τις απαντήσεις στα στρατηγικά ερωτήματα
12:45  Αλ. Τσίπρας: Η μάχη θα κριθεί κυρίως από το ζήτημα του χρέους
12:45  Αλ. Τσίπρας: Εύλογα μπαίνει το στρατηγικό ερώτημα να με την υπογραφή της συμφωνίας θα μας δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουμε να τηρούμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις
Η μάχη θα είναι σκληρή και διαρκής καθώς η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε συνθήκες άρσης της κυριαρχίας της.

12:43  Ο Αλ. Τσίπρας απαριθμεί όσα πέτυχε και νομοθέτησε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα
12:41  Αλ. Τσίπρας: Ο αναστοχασμός στις νέες συνθήκες να μη γίνει με όρους υποτίμησης και μηδενισμού όλων όσων καταφέραμε παρά την οικονομική ασφυξία
12:40  Αλ. Τσίπρα: Η απάντηση δεν μπορεί να είναι ούτε η εσωτερική υποτίμηση ούτε όμως και η νομισματική υποτίμηση, αποτελούν τις 2 όψεις του ίδιου νομίσματος
12:39  Αλ. Τσίπρας: Να απαντήσουμε αν η Αρστερά έχει ρόλο και χώρο ως κυβερνητική δύναμη με τους υπάρχοντες κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς, κανένα εθνικό σχέδιο δεν μπορεί να μας γλιτώσει αν δεν είν
12:38  Αλ. Τσίπρας: Σε αυτή τη συγκυρία η ριζοσπαστική Αριστερα να απαντήσει: Έχει ή δεν έχει υποχρέωση να παίξει ρόλο σε αυτή τη μάχη, να συνεχίσει να πυροδοτεί τη σύγκρουση
12:37  Αλ. Τσίπρας: Η ελληνική κρίση με τη δραματική κατάληξη της διαπραγμάτευσης ανοίγει μία περίοδο αναστοχασμού και σύγκρουσης για το μέλλον της Ευρώπης
12:35  Αλ. Τσίπρας: Δημιουργήσαμε τις πρώτες ρωγμές στη νεοφιλελεύθερη ηγεμονία στην Ευρώπη, η κριτική πλέον δεν περιορίζεται στα όρια της ριζοσπαστικής Αριστεράς
12:34  Αλ. Τσίπρας: Εμπιστευτήκαμε τον ελληνικό λαό σε κάθε μας βήμα - Πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι γιατί στις αντίξοες συνθήκες κερδίσαμε αρκετά πράγματα
12:33  Αλ. Τσίπρας: Για τη μάχη που δώσαμε στο όνομα του δίκιου του ελληνικού λαού, με εντιμότητα και ειλικρίνεια, πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι
12:33  Αλ. Τσίπρας: Ας αφήσουμε της λαθροχειρίες και ας μιλήσουμε καθαρά
12:32  Αλ. Τσίπρας: Εγώ ο ίδιος είπα ότι η εντολή είναι για ισχυρή διαπραγμάτευση, για να φέρω συμφωνία σε 48 ώρες, και δεν άκουσα κριτική
12:31  Αλ. Τσίπρας: Κανένα στέλεχος του κόμματος δεν έλεγε πριν το δημοψήφισμα ότι το όχι σήμαινε έξοδο από το ευρώ 
12:31  Αλ. Τσίπρας: Αν υπάρχει η άποψη ότι μια άλλη κυβέρνηση με έναν άλλο πρωθυπουργό θα πετύχαινε καλύτερη συμφωνία, να ειπωθεί
12:30  Αλ. Τσίπρας: Αν υπάρχει η άποψη ότι αυτή η συμφωνία είναι το χειρότερο από τα 3 μνημόνια, πρέπει να ειπωθεί


12:29  Αλ. Τσίπρας: Επιλέξαμε το δρόμο ενός δύσκολου συμβιβασμού διότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καλύτερη εναλλακτική
12:27  Αλ. Τσίπρας: Λειτουργήσαμε με γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των λαϊκών στρωμάτων
12:27  Αλ. Τσίπρας: Λειτουργήσαμε με γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των λαϊκών στρωμάτων
12:26  Αλ. Τσίπρας: Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο, φτάσαμε στο όριο της ρήξης έχοντας στο μυαλό μας στο πως θα φτάσουμε σε μία καλύτερη συμφωνία


12:25  Αλ. Τσίπρας: Όσοι το λένε αποκρύπτουν ότι κάθε άλλη επιλογή θα είχε λιτότητα και θα ήταν απροσδιόριστη και απρόβλεπτη ως προς τους τομείς της οικονομίας που θα επηρέαζε
12:24  Αλ, Τσίπρας: Κάποιοι θεωρούν ότι από τη μία ημέρα στην άλλη η πλειοψηφία του κόμματος και της ΚΟ υπέστη μετάλλαξη και ασπάστηκε, έστω και εξ' ανάγκης το νεοφιλελευθερισμό
12:24  Αλ. Τσίπρας: Κάναμε μία δύσκολη επιλογή, εξαναγκαστήκαμε να συμβιβαστούμε σε ένα πρόγραμμα με υφεσιακά μέτρα
12:23  Αλ. Τσίπρας: Η έξοδος από το ευρώ θα σήμαινε ραγδαία υποτίμηση και σκληρή λιτότητα & προσφυγή στο ΔΝΤ για τη στήριξη του νομίσματος
12:22  Αλ. Τσίπρας: Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπήρχε και τρίτη επιλογή, η έξοδος από το ευρώ
12:22  Αλ. Τσίπρας: Δύσκολος συμβιβασμός ή άτακτη χρεοκοπία οι επιλογές που είχαμε μπροστά μας
12:21  Αλ. Τσίπρας: Να μιλήσουμε καθαρά και έντιμα για τις επιλογές που είχαμε και έχουμε μπροστά μας


12:21  Αλ. Τσίπρας: Τυπικά είχαμε την επιλογή, ή να δεχθούμε τις προτάσεις των δανειστών ή να προχωρήσουμε στην καταστροφή μας
12:19  Αλ. Τσίπρας: 6 μήνες μάχης & σκληρής διαπραγμάτευσης για τους οποίους αισθανόμαστε περήφανοι και περήφανες
12:19  Στο βήμα τώρα ο Αλέξης Τσίπρας
12:18  Στο βήμα ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κορωνάκης, διαβάζει την πρόταση για το προεδρείο
12:11  Σε λίγο η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
11:35  Στις 12 αναμένεται να ξεκινήσει η ομιλία του Αλ. Τσίπρα
10:45  Η συνεδρίαση της ΚΕ θα είναι κλειστή 
Για πρώτη φορά μετά από καιρό η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κλειστή. Έτσι, μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην αίθουσα θα παραμείνουν μόνο τα μέλη του οργάνου και οι βουλευτές καθώς και οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος
LEFT

ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: