Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2015

ΥΠΟΙΚ: ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ - ΤΟ ΔΝΤ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών θα συναντηθούν αύριο Παρασκευή στις 10.00 με τους υπουργούς κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και κ. Γιώργο Σταθάκη. Πρόκειται για συνάντηση γνωριμίας, σύμφωνα με ενημέρωση από πηγές του υπουργείου Οικονομικών.



Το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει επίσης ότι τα τεχνικά κλιμάκια συνέχισαν και σήμερα τις εργασίες τους με στόχο να καθορίσουν τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας καθώς και τους παράγοντες που τον καθορίζουν. Υπήρξε ειδική συνάντηση στα τεχνικά κλιμάκια για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων.

Μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας.

Οι θεσμοί ζητούν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς, εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι πολιτική απόφαση και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας.

Ξεκινά η διαβούλευση για τα εργασιακά ούτως ώστε έως το τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα εγγυάται τη δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητα στο χώρο της εργασίας.

Όσον αφορά το δημοσίευμα των Financial Times ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους, σημειώνεται πως:

- Το Ταμείο συμμετέχει κανονικά στις διαπραγματεύσεις,

- Η θέση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι σημερινή. Δεκάδες οι αναφορές της κ. Λαγκάρντ στο θέμα αυτό.

 left.gr

ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: