Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ-"ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ. ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τον ασκό του Αιόλου για τον Δημήτρη Μελισσανίδη ανοίγει η εις βάρος του επιχειρηματία απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που στην κυριολεξία συνιστά καταπέλτη για τον ίδιο, την ΑΕΚ και τον ΟΠΑΠ, και ταυτόχρονα τροχοπέδη για το μνημείο αναξιοπιστίας και αθέμιτου ανταγωνισμού που επιχείρησαν να στήσουν κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το ποδόσφαιρο και τα χρήματα των πολιτών.


Συγκεκριμένα, η Επιτροπή, με ψήφους 4 - 3 έκανε δεκτή την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ για το ασυμβίβαστο που υπάρχει στην περίπτωση του Δημήτρη Μελισσανίδη και πλέον ξεκαθαρίστηκε ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στα κουπόνια του ΟΠΑΠ, από την στιγμή που είτε ο ίδιος είτε συγγενικό του πρόσωπο έχουν εμπλοκή στο διοικητικό σχήμα του Οργανισμού. Στο σχετικό σκεπτικό, τονίζεται ότι ο Δ. Μελισσανίδης είναι ο πραγματικός διοικητικός «ηγέτης» της ομάδας και ως εκτούτου η περίπτωση της ΑΕΚ εμπίπτει στο αντίστοιχο ασυμβίβαστο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από την συνεδρίαση, ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν μπόρεσε να κρατήσει την ψυχραιμία του καθώς συγκρούστηκε με μέλη της Επιτροπής φθάνοντας στο σημείο να κάνει λόγο ακόμη και αγωγές εναντίον τους.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος με το μέλος της Επιτροπής κ. Βάμβουκα που καταδεικνύει περίτρανα τον εκνευρισμό του επιχειρηματία:

Βάμβουκας: «Παρακαλώ να γραφτούν στα πρακτικά αυτά».

Μελισσανίδης: «Είσαι σε εντεταλμένη υπηρεσία».

Βάμβουκας: «Να γραφτούν στα πρακτικά».

Μελισσανίδης: «Στ΄ αρχ@δια μου»!

Βάμβουκας: «Θα πάμε στα δικαστήρια».

Μελισσανίδης: «Να πας όπου θέλεις».

Από τα παραπάνω, αντιλαμβάνεται κανείς πως προκύπτει τεράστιο ηθικό και νομικό ζήτημα, αφού για όσους δεν θυμούνται (ο Ολυμπιακός για το θέμα είχε αποστείλει εξώδικο και στον ΟΠΑΠ πριν προσφύγει στην ΕΕΑ, χωρίς βεβαίως να ιδρώσει το αυτί των αρμοδίων), ο ΟΠΑΠ είχε συμπεριλάβει στο κουπόνι του στοιχήματος τους δύο αγώνες με τον Ολυμπιακό για την διοργάνωση του Κυπέλου Ελλάδος, ενέργεια που με βάση τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής ήταν απόλυτα έκνομη. Πλέον, σύμφωνα με έμπειρους νομικούς κύκλους υπάρχει γενικότερα θέμα τόσο με τον Οργανισμό, ενώ με βάση τα προβλεπόμενα υπάρχει ζήτημα και με την συμμετοχή της ΑΕΚ στο επόμενο πρωτάθλημα.

Παίκτες του στοιχήματος προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του ΟΠΑΠ

Στο περιθώριο της παραπάνω ηχηρής απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ένα άλλο μείζον θέμα που έχει προκύψει, αφορά στην πρόθεση αρκετών παικτών του στοιχήματος να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, μια εξέλιξη που εκ των πραγμάτων θα πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Όπως φαίνεται λοιπόν, δεν έχουν τέλος τα απόνερα της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για το ασυμβίβαστο του ρόλου της οικογένειας Μελισσανίδη στα διοικητικά σχήματα της ΑΕΚ και του ΟΠΑΠ. 

Εκτός από τα ζητήματα που προκύπτουν τόσο για τη συμμετοχή της Ένωσης στη Superleague, όσο και για το ίδιο το modus operandi του Οργανισμού, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika,gr, ένας σημαντικός αριθμός παικτών του στοιχήματος που θίγονται άμεσα από το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ συμπεριέλαβε τα δύο παιχνίδια Κυπέλλου του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο σχετικό κουπόνι (κίνηση έκνομη με βάση και την απόφαση της ΕΕΑ), έχουν απευθυνθεί ήδη σε νομικό γραφείο προκειμένου να διεκδικήσουν την δικαίωσή τους. 

Πλέον είναι σαφές ότι τόσο η διοίκηση του ΟΠΑΠ όσο και Δημήτρης Μελισσανίδης τίθονται προ των ευθυνών τους. 

 http://www.parapolitika.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
31-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: