Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΟΥ EUROGROUP ΣΤΟΥΣ NEW YORK TIMES

Απάντηση στο δημοσίευμα των Times της Νέας Υόρκης ότι έχει ηχογραφήσει την συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα έδωσε το βράδυ ο Γιάνης  Βαρουφάκης. 

«Ο σεβασμός μου στην εμπιστευτικότητα των συνομιλιών είναι παραδειγματικός. Κανείς δεν σέβεται την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών όσο εγώ» τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε είναι απολύτως ψευδείς οι διαρροές την ώρα που ο ίδιος διαπραγματευόταν στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, ο κ. Βαρουφάκης αρνείται κατηγορηματικά ότι δέχθηκε λεκτικές επιθέσεις από τους ομολόγους του στο Eurogroup της Ρίγας: «το αρνούμαι με κάθε ίνα του σώματός μου» λέει χαρακτηριστικά- παραδεχόμενος μάλιστα στη δημοσιογράφο της εφημερίδας ότι έχει ηχογραφήσει τη σύσκεψη, αλλά δεν μπορεί να τη βγάλει στη δημοσιότητα λόγω των κανόνων εμπιστευτικότητας.


Σε ερώτηση εάν ανησυχεί για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία το τελευταίο διάστημα, απάντησε ότι νιώθει «τρομοκρατημένος και ενεός» («terrified and aghast»), προσθέτοντας ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης αποτελεί μια επένδυση για το μέλλον, και «κάθε επένδυση έχει ένα βραχυπρόθεσμο κόστος», όπως είπε.

Σχολιάζοντας και αυτή την αναφορά του, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι δεδομένης της ασφυξίας που υπάρχει στην αγορά «είμαι τρομοκρατημένος, θυμωμένος και φοβισμένος εδώ και πέντε χρόνια».

Διευκρίνισε ακόμα ότι δεδομένης αυτής της ασφυξίας, θα ήταν επικίνδυνο ο υπουργός Οικονομικών να μην εκφράζει την ανησυχία του.

Σκληρή ανακοίνωση εις βάρος του κ. Βαρουφάκη εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ:

«Ο κ. Βαρουφάκης έχει υπερβεί προ πολλού τα όρια της πολιτικής αναξιοπιστίας, επιπολαιότητας και ανευθυνότητας. Τώρα πλέον λέει πράγματα που υπονομεύουν φανερά τη θέση της χώρας.

» Μετά τη όπερα-μούφα με τον ΦΠΑ, αποκαλύπτει σήμερα ότι κατέγραψε (με κάμερα ή μαγνητόφωνο;) τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα!

» Προετοιμάζει ωραία τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα στη σύνοδο κορυφής της Ρίγας! Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί του άρεσε η ιδέα των καλωδιωμένων καταδοτών! Είμαστε και εμείς - όπως ο κ. Βαρουφάκης - τρομοκρατημένοι και εμβρόντητοι. Με την κυβέρνηση.» IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: