Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015

ΆΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥ «ΑΓ. ΣΑΒΒΑ» ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Την άμεση στελέχωση του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, κάνοντας λόγο για υποστελέχωση του τμήματος που συνεπάγεται τη μη ασφαλή λειτουργία του. 

Όπως αναφερεται στην επιστολή «η στελέχωση αυτού του τμήματος παραμένει ελλιπής, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανταπόκριση των ιατρών που υπηρετούν σε αυτό στο επείγουσας φύσης διαγνωστικό τους έργο, καθώς υπηρετούν πλέον μόνο τρεις μόνιμοι ιατροί και τρεις επικουρικοί για την διεκπεραίωση 18.000 παρασκευασμάτων».


Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Παθολογοανατομικής Εταιρείας για την ασφάλεια της διάγνωσης ο αριθμός των ιστολογικών εκθέσεων ανά ιατρό ορίζεται περίπου στα 1.500 παρασκευάσματα ετησίως (125 παρασκευάσματα ανά γιατρό μηνιαίως).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το υπάρχον προσωπικό του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου καλείται να διεκπεραιώσει τον διπλάσιο αριθμό χειρουργικών παρασκευασμάτων από εκείνον που θεωρείται ως όριο ασφαλείας. Από το αρχείο του Εργαστηρίου, προκύπτει ότι οι γιατροί παραλαμβάνουν κατά μέσον όρο 1.500 χειρουργικά παρασκευάσματα μηνιαίως, ενώ πλέον δεν δύνανται να διαχειρίζονται άνω των 900.

Επιπλέον το τμήμα αδυνατεί να φέρει εις πέρας και την γραμματειακή υποστήριξη δηλαδή την παραλαβή και πρωτοκόλληση των δειγμάτων, ελλείψει ειδικευομένων γιατρών.

Ο ΙΣΑ ζητά από το υπουργείο Υγείας την άμεση στελέχωση του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και χορήγηση μεγαλύτερων κονδυλίων για τη κτιριακή υποστήριξη του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Μαίρη Μπιμπή  in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: