Τρίτη, Μαΐου 19, 2015

ΛΙΒΥΗ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ

H κυβέρνηση της Λιβύης απέρριψε το ενδεχόμενο διεξαγωγής οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των δικτύων διακίνησης μεταναστών, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία ευρεία θαλάσσια επιχείρηση που αναμένεται να διεξαχθεί κυρίως στα ανοικτά της χώρας.


«Κάθε στρατιωτική δράση πρέπει να γίνει με τη συνεργασία των αρχών της Λιβύης» δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, Χάτεμ ελ Ουραϊμπι. 

«Η στρατιωτική επιλογή είναι απάνθρωπη καθώς θα πρόκειται (για επιχειρήσεις) εναντίον πλοίων που βρίσκονται εντός ή εκτός των χωρικών υδάτων της Λιβύης» συνέχισε ο ίδιος. 

«Η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί καμία παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Λιβύης» και «δεν θα αποδεχθεί αυτό το σχέδιο, εκτός εάν διεξαχθεί σε συντονισμό με την ίδια» προσέθεσε ο εκπρόσωπος τύπου. 

«Η κυβέρνηση απορρίπτει κάθε ιδέα να στοχοποιούνται πλοία, για ανθρωπιστικούς λόγους, καθώς αυτό ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των Λίβυων αλιέων» προειδοποίησε ο ίδιος.  .IN.GR   

ΠΡΕΖΑ TV
19-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: