Τρίτη, Μαΐου 19, 2015

ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ: ΜΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Αξιωματικοί της Guardia Costiera (της Ιταλικής Ακτοφυλακής) εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη στρατηγική της ΕΕ για το μεταναστευτικό και ζητούν να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην διάσωση των μεταναστών. 

Παράλληλα, καλούν να τεθούν μεγαλύτερα πλοία υπό ιταλικό έλεγχο. 


Αξιωματικοί της Ιταλικής Ακτοφυλακής ανέφεραν ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν θα σταματήσουν τη μετανάστευση προς την Ευρώπη και κάλεσαν να δοθεί προτεραιότητα στις επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης μεταναστών.

Μιλώντας πριν από την σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των κρατών-μελών της ΕΕ, οι οποίοι συμφώνησαν να ξεκινήσει ναυτική επιχείρηση κατά των λίβυων διακινητών, ο επικεφαλής της Ιταλικής Ακτοφυλακής Πάολο Καφάρο ανέφερε ότι μία ναυτική επιχείρηση δεν θα εξαλείψει τους λόγους της κρίσης στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, οι συνεργάτες του, ο ναύαρχος Τζιοβάνι Πετορίνο και ο πλοίαρχος Λεοπόλντο Μάνα ζήτησαν να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στην διάσωση των μεταναστών, με τον Μάνα να ζητά από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσουν μεγαλύτερο έλεγχο στο Ιταλικό Ναυτικό, προκειμένου να συντονιστεί η προσπάθεια διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο.IN.GR   

ΠΡΕΖΑ TV
19-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: