Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΩΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΣΑΚΝΗ-ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ

Αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατέθεσε ο πρώην δικηγόρος της ΕΡΤ, Γιώργος Κόκκας, με την οποία ζητεί την έκδοση προσωρινής διαταγής και τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να ανασταλεί η διαδικασία στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, για το διορισμό του Διονύση Τσακνή στη θέση του πρόεδρου του ΔΣ και του Λάμπη Ταγματάρχη στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του κ. Κόκκα, θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών το πρωί (11:00) της Πέμπτης.

Ο δικηγόρος ζητεί μεταξύ άλλων να ανασταλεί με προσωρινή διαταγή, η διαδικασία ακρόασης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της «νέας» ΕΡΤ ΑΕ, κ.κ. Τσακνή και Ταγματάρχη, (για τους οποίους ισχυρίζεται πως έχουν διοριστεί «αυθαίρετα χωρίς καμιά διαφάνεια, δημοσιότητα και δημοκρατική διαδικασία») μέχρι την έκδοση απόφασης από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, επί της συζητηθείσας την 7.3.2015 αίτησης ακύρωσης που έχει καταθέσει.


Υπενθυμίζεται ότι από την Ολομέλεια του ΣτΕ, έχει ήδη εκδοθεί απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά εκκρεμεί η έκδοση και άλλης δεύτερης απόφασης από διαφορετική σύνθεση και με άλλο πρόεδρο, επί της προσφυγής του κ. Κόκκα.

Ο κ. Κόκκας υποστηρίζει ότι υπάρχει άμεσος και κατεπείγων κίνδυνος, μόλις κριθεί από το ΣτΕ αντισυνταγματική και παράνομη η παύση λειτουργίας της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., να «έχει εν τω μεταξύ προκληθεί αθεράπευτη βλάβη» στην κρατική ραδιοτηλεόραση, ενώ υποστηρίζει ότι υπάρχει συγκρουόμενο νομικό καθεστώς αναφορικά με την αντισυνταγματική και παράνομη μεταβίβαση της ΕΡΤ στην ΝΕΡΙΤ, τη λειτουργία της, την μεταβίβαση της περιουσία της, κ.λπ.

Ακόμη, ο εν λόγω δικηγόρος ζητεί από το Πρωτοδικείο να διαταχθεί η προσωρινή παροχή των υπηρεσιών του ως δικηγόρου στην ΕΡΤ ΑΕ, με τους μισθολογικούς και ασφαλιστικούς όρους της εργασιακής του σχέσης που ίσχυαν πριν αυτή κλείσει (13 Ιουνίου 2013)..IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: