Τρίτη, Μαΐου 19, 2015

ΦΙΛΗΣ: ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 5 Ιουνίου δήλωσε ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. «Υπάρχουν χρήματα μόνο για μισθούς και συντάξεις τον επόμενο μήνα. Δεν έχουμε χρήματα να δώσουμε λεφτά έξω» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν είναι δυνατόν το πρόγραμμα το δανειακό να έχει μονομερώς σταματήσει, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε δανεισμό με χρήματα από τον προϋπολογισμό. Οι δανειστές είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τη δανειακή σύμβαση» πρόσθεσε ο κ. Φίλης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 9,89.


«Στις 5 Ιουνίου είναι η στιγμή της αλήθειας, πρέπει να πληρώσουμε 1,2 δισ. στο ΔΝΤ, αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις, αυτά διασφαλίζουμε, δεν έχουμε να δώσουμε όμως στους άλλους έξω, ό,τι είχαμε το δώσαμε» είπε.

Σχετικά με την προεκλογική δέσμευση για κατάργηση του μνημονίου με έναν νόμο, ο κος Φίλης παραδέχθηκε ότι «και ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι με ένα άρθρο θα καταργήσουμε το μνημόνιο και ο Σαμαράς είχε πει. Το μνημόνιο δεν είναι ούτε μερικές σελίδες που τις σκίζουμε ούτε το καταργούμε με ένα άρθρο, είναι ένα καθεστώς που πρέπει να το αντικαταστήσεις κομμάτι-κομμάτι.»

Έκανε λόγο για «μέτρα που θα προβλέπουν την ανάπτυξη και τη ρύθμιση του χρέους» και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε μια συμφωνία που δεν θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση».

Για τις συζητήσεις περί χαμηλότερου πλεονάσματος, είπε ότι «είναι πολύ θετικό αν υπάρχει, σημαίνει λιγότερο σκληρή λιτότητα και μια πρόγευση της ρύθμισης του χρέους, γιατί τα λεφτά του πλεονάσματος θα πηγαίνουν κατευθείαν στην τσέπη των πιστωτών».

Εκτίμησε, τέλος, ότι «όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση, θα ψηφιστεί από την ΚΟ».  IN.GR   

ΠΡΕΖΑ TV
19-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: