Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015

ΠΝΟ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Εξώδικο προς τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, τους συναρμόδιους υπουργούς και τις εφοπλιστικές ενώσεις αποφάσισε να στείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Σε αυτό θα περιλαμβάνονται τα «θεμελιώδη, δίκαια και χρονίζοντα» αιτήματα του κλάδου, κυρίως η υπογραφή και τήρηση ΣΣΕ για όλες τις κατηγορίες πλοίων για το 2015, η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για τους ναυτεργάτες, η ανακούφιση των συνταξιούχων από τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων και η αποκατάσταση της φορολόγησης των ελλήνων ναυτεργατών.


Προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της όξυνσης της ανεργίας στον κλάδο, η Διοίκηση της ΠΝΟ απαιτεί όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ), προκειμένου να διασφαλίζεται η εφαρμογή των ΣΣΕ και η καταπολέμηση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, ενώ ζητά και την καθιέρωση πάγιας οικονομικής ενίσχυσης των ανέργων ναυτεργατών.

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη, για πάνω από δύο χρόνια, μη καταβολή δεδουλευμένων στα πληρώματα της ναυτιλιακής εταιρείας «NEL LINES», η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «απαράδεκτη από κάθε πλευρά κατάσταση, που προσβάλλει βάναυσα το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε εργαζόμενου για την πληρωμή του μόχθου του, αλλά και αγνοεί την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, λόγω μη εκτέλεσης των δρομολογίων των πλοίων της εταιρείας αυτής», κατάσταση που «δεν μπορεί πλέον να συνεχίζεται».

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, παρά τις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας για ταχύτατη και κατ’ εξαίρεση νομοθετική ρύθμιση και αντιμετώπιση της απλήρωτης ναυτικής εργασίας των πληρωμάτων της «NEL», αυτή «ακόμη αναμένεται».

«Επί τέλους, ας αναλάβει ο κ. υπουργός τις ευθύνες που αναλογούν στη θέση στην οποίαν προΐσταται» αναφέρει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ξεκαθαρίζοντας ότι «περιθώρια χρόνου δεν υπάρχουν, γιατί έχουν προ πολλού εξαντληθεί».

» Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας παρακολουθεί τις εξελίξεις, βρισκόμενη σε συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε ανάλογα με την έκβαση των εξελίξεων αυτών να συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσει τον χρόνο των δυναμικών κινητοποιήσεών της».IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: