Τρίτη, Μαΐου 19, 2015

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές τις επόμενες ημέρες καθώς υπάρχει η καταληκτική ημερομηνία της 5ης Ιουνίου για την πληρωμή δόσης προς το ΔΝΤ, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

«Καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία είναι η 5η Ιουνίου. Όλοι γνωρίζουν ότι διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα στο χρηματοδοτικό» σημείωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Επιδίωξη είναι ένας έντιμος και θετικός συμβιβασμός που θα πρέπει να κάνουν πίσω και οι δύο πλευρές» είπε σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών και τόνισε ότι λογική της συμφωνίας είναι αυτή των «χαμηλών πλεονασμάτων» διαφορετικά, «θα βρεθούμε ξανά μπροστά σε αυτά τα θέματα μετά από λίγο».



«Δεν υπάρχει ρήγμα με την αριστερή πλατφόρμα» σημείωσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί από την Βουλή «μία συμφωνία για να έχει ισχύ θα πρέπει να κυρωθεί με κάποιον τρόπο. Το ουσιαστικό είναι να υπάρξει κύρωση της συμφωνίας. Το ρίσκο είναι το περιεχόμενο της συμφωνίας»

Τόνισε ότι «η ενότητα της κυβέρνησης και του κόμματος, είναι απαραίτητα για να πάμε μπροστά».

Για τους τριγμούς σε κυβερνητικό και κομματικό πεδίο, είπε ότι «είναι σαφές ότι οι δανειστές θέλουν διασπάσουν την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, στην οποία αναφέρθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός διέψευσε ότι θα παραμείνει, επικαλούμενος τα λόγια του πρωθυπουργού, δηλαδή ότι «ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, όμως ο χρόνος είναι σε συνάρτηση δεδομένων».

Ζήτησε από την κοινωνία να «δείξει αντοχές» τις οποίες θεωρεί ότι ο κόσμος είναι διατεθειμένος να δείξει, αρκεί να γίνει κατανοητό ότι η παρούσα κυβέρνηση «θα αλλάξει τον δρόμο».

Σχετικά με τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στους τέσσερις τελευταίους μήνες, εκτός του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, που τέθηκε σε εφαρμογή, ανέφερε ότι «τον μήνα που μας πέρασε, με βάση την ΕΡΓΑΝΗ, έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό απασχόλησης τα τελευταία χρόνια και το μεγαλύτερο ποσοστό εισφορών από την εργασία», γεγονότα που απέδωσε στις πολιτικές που ακολουθούνται.

«Το αποτέλεσμα της κατάργησης και της αναστολής είναι το ίδιο» είπε αναφερόμενος στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, για την οποία τόνισε ότι δεν θα εφαρμοστεί και δεσμεύτηκε ότι θα καταργηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας, ανέφερε ότι η διαβούλευση από τον ΟΠΚΕ έχει ολοκληρωθεί, μετά και τις συζητήσεις με διάφορους φορείς, ότι θα κατατεθεί στη Βουλή στο άμεσο μέλλον, ενώ ερωτηθείς για την έγκριση των τεχνικών κλιμακίων, είπε ότι «οποιαδήποτε άρνηση είναι για να ταπεινωθεί η κυβέρνηση».

«Προσωπικά και συλλογικά δεν θα δεχτούμε αυτή την ταπείνωση» είπε ο κ.Σκουρλέτης. IN.GR   

ΠΡΕΖΑ TV
19-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: