Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑ 1.400 ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Περισσότεροι από 1.400 ύποπτοι ερευνώνται από τις βρετανικές αρχές για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Ανάμεσά τους βρίσκονται εκατοντάδες διασημότητες και πολιτικοί, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Η Eπιχείρηση Κρουνός ερευνά υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από «σημαίνοντα δημόσια πρόσωπα».

Από τους 1.433 υπόπτους, οι 216 έχουν πεθάνει και 261 θεωρούνται σημαίνοντα πρόσωπα. Τα 135 προέρχονται από την τηλεόραση, το σινεμά ή το ραδιόφωνο. 


Άλλοι 76 ύποπτοι είναι πολιτικοί, 43 ανήκουν στη μουσική βιομηχανία και επτά από τον αθλητικό κόσμο.

Συνολικά, 666 καταγγελίες αφορούν ιδρύματα (συνολικά 357 ιδρύματα). Από αυτά, τα 154 είναι σχολεία, τα 75 ιδρύματα για παιδιά και τα 40 θρησκευτικά ιδρύματα. Παράλληλα, οι καταγγελίες αφορούν 14 ιατρικές εγκαταστάσεις, 11 κοινοτικά ιδρύματα, εννέα φυλακές, εννέα χώρους αθλητισμού. 

Οι αποκαλύψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα ανάγκασαν τη βρετανική κυβέρνηση να οργανώσει μια μεγάλη έρευνα κατά την οποία οι αστυνομικοί εξετάζουν καταγγελίες για βιασμούς και κακοποίηση ανηλίκων πριν από πολλά χρόνια με δράστες που κατείχαν υψηλές θέσεις.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Νόρφολκ, Σάιμον Μπέιλι, επικεφαλής της επιχείρησης, οι καταγγελίες αυξάνονται σε καθημερινή βάση και οι αριθμοί που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποτελούν απλά «μια στιγμή στον χρόνο».

«Βλέπουμε μία άνευ προηγουμένου αύξηση στον αριθμό των καταγγελιών» δηλώνει.  Ο ίδιος αναγνώρισε την επίπτωση που είχε στις Αρχές η υπόθεση Τζίμι Σάβιλ (ο Σάβιλ, πρώην DJ, αποκαλύφθηκε ότι είχε κακοποιήσει δεκάδες παιδιά). 

Ο Μπέιλι δεν ανέφερε αριθμό θυμάτων, είπε όμως ότι ενδέχεται να είναι χιλιάδες.

«Η έρευνα αυτή είναι τεράστια και μαρτυρά το πώς αλλάζει η στάση μας απέναντι στα θύματα» είπε η Σίλα Τέιλορ, η διευθύντρια του National Working Group Network, φιλανθρωπικού οργανισμού που έχει ως στόχο του την καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανηλίκων.

Ο αριθμός των καταγγελιών που δέχεται η αστυνομία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων αυξήθηκε κατά 71% τα τελευταία τρία χρόνια και φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 113.000.IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: