Κυριακή, Απριλίου 26, 2015

Ν.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΤΕΙ «ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ» ΔΕΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ

Αν κάποιος δεν δεχθεί το «βραχιολάκι», τότε το μέτρο της αλλαγής του τρόπου έκτισης, σε κατ' οίκον έκτιση, δεν θα προχωρήσει, δήλωσε στο Mega ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά ο Νίκος Παρασκευόπουλος είπε ότι δεν έχει πληροφορηθεί επίσημα για κάποια άρνηση του Σάββα Ξηρού σχετικά με το «βραχιολάκι».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από τις 11 Μαΐου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων των χρηστών που θα χρησιμοποιήσουν το «βραχιολάκι» για κατ' οίκον περιορισμό.


«Έχει γίνει ο διαγωνισμός, υπεγράφη η σύμβαση με την εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει την υπηρεσία της παροχής του "βραχιολιού" και από 11 Μαΐου θα αρχίσουν οι υποβολές αιτήσεων των χρηστών που θα το χρησιμοποιήσουν» ανέφερε.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, έκανε γνωστό ότι έχει γίνει ήδη η σχετική εκπαίδευση των δικαστών, οι οποίοι θα χειριστούν αυτό το σύστημα και, όπως τόνισε, «είμαστε απολύτως έτοιμοι για την έναρξη εφαρμογής του "βραχιολιού"». 

Το «βραχιολάκι», σύμφωνα με τον υπουργό, αφορά πάνω από δέκα ισοβίτες, ωστόσο στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου αυτού για τους ισοβίτες και θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για μια θεσμική μεταρρύθμιση ώστε να καταστεί αυτό εφικτό.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Γ. Πανούση ότι είναι λάθος να κάνεις ένα νόμο για να βγάζεις κάποιους έξω και ότι αυτό πρέπει να το κρίνει η δικαιοσύνη, είπε:
«Έχουμε μια καλή επικοινωνία με τον κ. Πανούση αλλά νομίζω ότι σε αυτό το σημείο δεν έχει δίκιο. Ανέκαθεν η ρύθμιση του τρόπου έκτισης της ποινής και οι όροι της απόλυσης από τη φυλακή ήταν πεδίο του νομοθέτη».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό, ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για «επιλογή ανάγκης», καθώς μέχρι στιγμής, όπως είπε, «δεν είχαμε αντιμετωπίσει ξανά δίκες μαμούθ με πλήθος δημοσιογράφων και δικηγόρων και 70 κατηγορούμενους».

Προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος, ο υπουργός σημείωσε πως «αν φανεί ότι η δική δεν μπορεί να διεξαχθεί, θα το κρίνει η έδρα και θα αναβάλει για να προετοιμαστεί ένας άλλος χώρος». in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
26-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: