Τρίτη, Απριλίου 07, 2015

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ...Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ


Σύναψε συμβόλαιο με αποδοχές ύψους 450.000 ευρώ με τη Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής για τον «εκσυγχρονισμό κρίσιμων ζητημάτων στον Κανονισμό Εργασίας και Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις» την ίδια στιγμή που ήταν νομικός σύμβουλος των εργαζομένων της. Πρόκειται για τον εργατολόγο Αναστάσιο Πετρόπουλο, ο οποίος εν αγνοία των εργαζομένων της Τράπεζας, αποφάσισε να προσφέρει παράλληλα τις νομικές του υπηρεσίες και στον εργοδότη τους. Δεν θα είχε ακούσει, φαίνεται, τη γνωστή ρήση από την παραβολή του άδικου οικονόμου: «Οὐδεὶς δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν».
Διαβάστε στο UNFOLLOW 40 (τεύχος Απριλίου): Which side are you on? Είναι το ρεφρέν ενός από τα πιο πολυτραγουδισμένα εργατικά τραγούδια. Γράφτηκε το 1931 στο Κεντάκι. Το ερώτημα που θέτει παραμένει -όσο ποτέ- επίκαιρο.

Ο εργατολόγος Αναστάσιος Πετρόπουλος θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 8 Απριλίου στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής, ως προτεινόμενος από την κυβέρνηση για τη θέση του Διοικητή του ΟΑΕΕ.

Ανάμεσα στις ερωτήσεις που πρέπει να του τεθούν, σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στο φως το UNFOLLOW, είναι και οι παρακάτω:

Μπορεί ο δικηγόρος των εργαζόμενων να αναλαμβάνει έναντι παχυλής αμοιβής τη νομική εκπροσώπηση και του εργοδότη τους;

Γιατί η Τράπεζα Αττικής επέλεξε τον επί δεκαετίας δικηγόρο του Συλλόγου υπαλλήλων για να του αναθέσει την «αναδιάρθρωσή» της;


Τι γίνεται αν ο δικηγόρος αυτός, εκτός από γνωστός εργατολόγος είναι επίσης μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και «εκλεκτός» της κυβέρνησης για τη θέση του Διοικητή μεγάλου ασφαλιστικού φορέα;

Ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος και ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος φέρνουν στο φως μια ιστορία από τον αγγελικό κόσμο των τραπεζιτών, που αφορά τον εργατολόγο Αναστάσιο Πετρόπουλο και την Τράπεζα Αττικής.
ΠΡΕΖΑ TV
7-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: