Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015

ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Νέο Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για θέματα αερομεταφορών κοινού ενδιαφέροντος, υπεγράφη από τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Δημήτρη Κούκη και τον υποδιοικητή της Τουρκικής Πολιτικής Αεροπορίας. 


Με το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο και αντικαθιστά το από 12 Ιουνίου 2009 ισχύον, αυξάνονται οι πτήσεις προς και από τις δυο χώρες.

Ειδικότερα, αυξάνονται τα εβδομαδιαία τακτικά δρομολόγια προς κάθε χώρα από 31 σε 52 (21 επιπλέον), με προορισμούς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη από πλευράς Ελλάδος και προορισμούς την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη από πλευράς Τουρκίας.

Προστίθενται τρία νέα σημεία αναχωρήσεων από κάθε χώρα. Για τις ελληνικές εταιρείες θα πραγματοποιούνται πτήσεις από Ρόδο, Μύκονο και Σαντορίνη προς Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, και για τις τουρκικές εταιρείες θα πραγματοποιούνται πτήσεις από Αττάλεια, Τραπεζούντα και Νεβσεχίρ προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Tέλος, ικανοποιείται το πάγιο αίτημα της ελληνικής πλευράς για βιώσιμα slots (χρονοθυρίδες) στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, με την παραχώρηση δύο προς χρήση από ελληνικές αεροπορικές εταιρείες.
 απε

ΠΡΕΖΑ TV
1-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: