Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015

ΈΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Πυρά έξω από την κεντρική αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης άνοιξαν δύο άτομα το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών μέσων ενημέρωσης. 

Μία γυναίκα από τους δράστες έπεσε νεκρή, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει χρησιμοποιώντας τα μέσα συγκοινωνίας. Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν δύο επίσης δύο αστυνομικοί.


Από τη νομαρχία της Κωνσταντινούπολης ανακοινώθηκε ότι η επίθεση έλαβε χώρα περίπου στις 17:50 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος). Δύο άτομα πλησίασαν το κτίριο της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης και άρχισαν να πυροβολούν. Στα πυρά απάντησαν οι αστυνομικοί και κατά τη συμπλοκή σκοτώθηκε μία γυναίκα, πάνω στην οποία βρέθηκαν ένα αυτόματο όπλο, δύο χειροβομβίδες και ένα πιστόλι.     

Νωρίτερα την Τετάρτη ένοπλος εισέβαλε σε γραφείο του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP σε προάστειο της Κωνσταντινούπολης. Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τον ένοπλο.

Τα περιστατικά σημειώνονται μία ημέρα μετά την ομηρεία του εισαγγελέα που ερευνούσε την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν. Η ομηρία είχε τραγική κατάληξη, με τον εισαγγελέα και τους δύο δράστες, μέλη της αριστερής οργάνωσης DHKP-C, να χάνουν τη ζωή τους..in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
1-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: