Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2015

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ TROLL BLOG "TO-FRESKO" ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ,ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

Λουκέτο λογοκρισιας αποφασισε να βαλει η Διωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος στο γνωστο troll-parody blog "to-fresko.blogspot.com" , το οποιο χθες εκανε εμετικες-υβριστικες αναρτησεις για τον θανατο του Βαγγελη Γιακουμακη.
Ας μην σταθουμε ομως στις επιμαχες αναρτησεις, με τις οποιες σε καμια περιπτωση δεν συμφωνουμε μιας και προκειται για το θανατο ο νεος νεου ανθρωπου. 
Ας σταθουμε στις ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΕΣ για εμας , πρακτικες που ακολουθησε η Διωξη Ηλεκυτρονικου Εγκληματος, ωστε να κατεβασει-διαγραψει τον εν λογω blog, μετα απο σχετικο σουσουρο που δημιουργηθηκε χθες στα social media.

Οπως ειναι γνωστο, αρση του απορρητου των επικοινωνιων, στα blogs του blogger.com,που εχουν καταληξη blogspot.gr, δεν μπορει να γινει για συκοφαντικη δυσφημιση (πλημμέλημα), καθως  υπαγονται στην Αμερικανικη νομοθεσια, μιας και η εδρα τους ειναι στην Αμερικη (Google).
Η εξυβριση και η προσβολη νεκρου, αποτελει πλημμέλημα και οχι κακουργηματικού τυπου πραξη...

Η Διωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος μη μπορωντας να κατεβασει νομιμα και επισημα το Blog το "tofresko", μιας και δεν υπαρχει κακουργημα... προσεφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών...οπου οπως διαβαζουμε στο in.gr, "με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Ηλία Ζαγοραίου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για «δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου από κοινού και κατ' εξακολούθηση» ".
Η υποκινηση βιας και μισους για την Google οπως ειναι φυσικο αποτελει κακουργηματικου τυπου πραξη και ετσι με συνοπτικες διαδικασιες διεγραψε το blog to-fresko.blogspot.com.

Υπαρχει ομως μια πολυ σοβαρη λεπτομερια.
Το εν λογω blog δεν ειδαμε να κανει καμια προτροπη για δημοσια υποκινηση βιας και μισους.
Συνεπως...πως εγινε η αρση του απορρητου και το λουκετο στο εν λογω blog;

Ως ΠΡΕΖΑ TV BLOG,με 10 χρονια παρουσιας στην Ελληνικη blogοσφαιρα,καλουμε τη Διωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος να δωσει λεπτομερεις απαντησεις για το πως κινηθηκε αναφορικα με την εν λογω υποθεση, καθως βλεπουμε πολλα σκοτεινα σημεια στους χειρισμους του θεματος.

Εκτος και εαν ειναι ΝΕΑ τακτικη...το να γινεται αρση του απορρητου και λογοκρισιας στα blogs,με την βοηθεια των εισαγγελικων αρχων...και προσχημα τη "δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου" ή διαφορες αλλες δικαιολογιες.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ "TO FRESKO"...ΕΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ TROKTIKO, ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

Τελος να αναφερουμε ξανα πως σε καμια περιπτωση δεν συμφωνουμε με τις καφρικες αναρτησεις του ToFresko για τον Γιακουμακη...αλλα δεν συμφωνουμε και με τον τροπο λουκετου και διωξεων των διαχειριστων του.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑ "ΑΛΛΆ"...

ΠΡΕΖΑ TV
16-3-2015

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

online είναι ρε πρέζα μας δουλεύεις !!!!

Ανώνυμος είπε...

https://archive.today/Y21Dh

Ανώνυμος είπε...

Αριστα επραξαν για τετοιο κολομπλογκ!σιγα μην στεναχωρεθουμε κιολας!εδω ο κοσμος καιγεται κι εσεις του μ.....ου σας το χαβα εχετε.αμα ηταν αδερφος σου , γιος σου ο Βαγγελης αυτες τις παπαριες θα ελεγες?

Ανώνυμος είπε...

πρώτη φορα αριστερά.. ρε χούντα που έρχεται

Ανώνυμος είπε...

poutsa kai xilo zoa me aristero prosimo aaaaaaaaaaaaxaxax

Ανώνυμος είπε...

η απορία δεν πρέπει να είναι γιατί έκλεισε (δεν το έκλεισε η ΔΗΕ, αλλά η google μετά από καταγγελίες), αλλά γιατί οι μπάτσοι δεν συλλαμβάνουν αυτά τα μουνόπανα , ενώ έχουν εδώ και χρόνια χιλιάδες καταγγελίες, για αυτά τα καθάρματα-δολοφόνους και τους γνωρίζουν πολύ καλά. Η ομάδα του Φυσικομαθηματικού, του trompaxtikou, του giantakos, jungle-report και λοιπόν δολοφόνων σκατόψυχων έχει ειδικές σχέσεις με τους μπάτσους και υψηλή προστασία που θα πρέπει, ως παλιό μπλόγκερ να σε προβληματίσει

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΖΑ TV σε παρακολουθώ τόσο καιρό και δε μπορώ να πιστέψω ότι είσαι τόσο ανενημέρωτο. Έχεις δει σε παλιότερες αναρτήσεις τί εμετικά ποστ έχουν ανεβάσει; Σίγουρα αυτό δε σημαίνει ότι με το έτσι θέλω μπορεί η Δίωξη να σου κατεβάσει το site. Αλλά το έχουν κάνει κατ'εξακολούθηση να βρίζουν τα ιερά και τα όσια και ήδη έχουν ξαναφερθεί με εμετικό τρόπο και σε άλλους νεκρούς. Δημοκρατία δεν είναι μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις τις οποίες ξεπέρασαν ουκ ολίγες φορές. Ας δούμε επιτέλους τα προσωπάκια αυτών που πίσω από την ανωνυμία το μόνο που έκαναν ήταν να προκαλούν χωρίς κάποιο σκοπό απλά και μόνο για να προκαλέσουν. Δεν ξέρω τι ψυχολογικά θέματα μπορεί να έχουν αλλά συνεχώς έχουν στοχοποιήσει και διαπομπεύσει ανάμεσα και σε άλλους της επικαιρότητας και άτομα αδύναμα, άτομα τα οποία κατά την άποψη τους χρειάζονται ηλεκτρονικό bullying.

Ανώνυμος είπε...

ekleise oxi giati upokinisi misous mono.
ekleise giati ston piniko kodika h ubris nekron einai poiniko. to post loipon me titlo kako psofo baggelaki einai eksivrisi nekrou kai gia auto ekleise kai kalos ekleise. ara kai kala ekanan opos sumfoneis os blogspot alla kai me ton orismo tou nomou.

na to psaxnete ligo parapano .

Ανώνυμος είπε...

kai to allo pou leei filos pano pano oti einai akoma anoikto na koitaksei to link pou bazei oti einai arxeio to http://archive.today/Y21Dh einai selida pou sozeis arxeio selides pou tha kleisoun kali ora gia na min apokripsei kaneis ti anebase kai egine prin tin dioksi hlektronikou gia na min to katebasei opos kai ekane o idioktitis tou freskou.

asxeto alla to eironiko sxoliou tou idioktiti freskou pos exei theio sthn dioksi telika prepei na ton apokleirose h na xestike tora kai na brike pollous mpampades kai theious.

Scapi είπε...

Αν κάποιος βρίζει τα θεία στο twitter και στο facebook θα ζητήσετε να κλείσει και το twitter και το facebook δηλαδή;
Έλεος πια με την υποκρισία. Δεν σκότωσε το φρέσκο τον Βαγγέλη, αλλά κάποιοι συμπεριφέρονται σαν να το έκανε, μάλλον για να μην κάνουν σοβαρή συζήτηση.
Η Google έχει καλύτερη πολιτική προστασίας από το facebook, και για αυτό έπρεπε να φουσκώσουν οι κατηγορίες για να μπορέσουν να πάρουν περισσότερα στοιχεία.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως έχει παραγίνει το κακό με το κάθε κωλο-τρολλο-μπλογκ, που βάζοντας τη λέξη τρολλ στο μπίο του, γράφει ένα κάρο παπαριές; Ναι, οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, καθένας έχει από μία...Αυτό όμως δε σημαίνει οτι μπορεί ο κάθε παπάρας να βγαίνει και να λέει/γράφει ότι θέλει, μόνο και μόνο για 10 views/likes/rts/shares παραπάνω... Είμαστε σε μεγάλο ποσοστό μία αμόρφωτη και κουτσομπολίστικη κοινωνία, και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε το φρέσκο, όπως και κάθε άλλο μπλογκ που λειτουργεί αντίστοιχα. Καμία σχέση λοιπόν το θέμα με ελευθερία του λόγου κλπ. Έγραψε χοντρή μαλακία το κωλόπαιδο, καλά κάνανε και τον κλείσανε.-

Ανώνυμος είπε...

Τα σχολια δεν ηταν υβριστικα,ηταν εμετικα και διαστροφικα,μην υποστηριζεται τετοια ατομα,το μονο που κανετε ειναι να κανετε κακο στον εαυτο σας.Σαν κοινωνια δεν μπορουμε να επιτρεψουμε να γραφονται τετοια πραγματα σε μια τοσο προσφατη και σκληρη υποθεση.Αλλωστε κανενας δεν τους εκλεισε τα στοματα,μπορουν ελευθερα να βγουνε στο δρομο και να πουν αυτα που εχουν να πουν.Δεν εχουμε χουντα.Το λαο φοβουνται για αυτο δεν τα λενε δημοσια και να εχουν μια ασπιδα μια οθονη.ΕΕ αυτη η ασπιδα δεν ειναι σιγουρακι τρελο οτι θα ειναι παντα μπροστα να προστατευει.Και εγω εχω περιεργια να δω αυτα τα προσωπα που εχουν πει κατι τετοιο,σιγουρα μια διαστροφη την εχουν,οπως και μπορει να εμπλεκονται με την υποθεση,γιατι οχι.Εγω ειδα να παρακινουν κοσμο να αφοδευσει επανω σε εναν ταφο ενος παιδιου που αυτοκτονησε,αυτο αν δεν ειναι βια τι ειναι??,Τι ειναι η βια για σας ως Πρεζα??

Ανώνυμος είπε...

λογοκρισια το θεωρητε εσεις αυτο?ελεος ρε παιδια?λογοκρισια ειναι να μου βουλωνουν το στομα οταν λεω την αποψη μου,οχι οτα βριζω χυδαια και προσβαλω καποιον,ειδικα καποιον που εχει φυγει απο τη ζωη...αδερφια,μαναδες δεν εχετε εσεις?ελεοοοςς!!!τα εχουμε ισωπεδωσει ολα.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ μιλάς για πλημμέλημα, το preza.tv για κακούργημα. Άσε, αυτό που λες δεν είναι επιχείρημα. Άστο καλύτερα. Παρ' όλα αυτά, θα χαρώ να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους, μήπως βάλουν μυαλό

Ανώνυμος είπε...

Οποιος εμπαινε στο εν λογω μπλογκ μπορουσε να καταλαβει οτι οι τυποι που το ετρεχαν ηταν φασιστομουτρα, ψηφιακοι νταηδες και ψυχασθενεις. Δεν ειναι δυνατον να επικαλεισε την ελευθερια του λογου και της τεχνης οταν δεν εχεις καμια σχεση με αυτα. Μου θυμιζαν τους χρυσαυγητες που κλαψουριζαν για την ελευθερια και την δικαιοσυνη ενω η πραγματικη τους ιδεολογια ηταν η καταργηση της δημοκρατιας και της ελευθεριας. Το ιδιο και οι "φρεσκοι". Εν ονοματι της δηθεν ελευθεριας του λογου καταργουσαν την ελευθερια και την υποληψη ατομων που δεν γνωριζαν καν. Αν δεν ειναι αυτο φασισμος τοτε τι ειναι;

Ανώνυμος είπε...

ειστε ιδια παρεα με τους παπαρες που δημοσιευσαν για τον ατυχο βαγγελη.πισω απο την ανωνυμια του υπολογιστη,εχετε και αποψη παλιοκαθηστερημενοιδεν σας χρειαζεται ξυλο,ουτε μπλοκαρισμα.αποκαλυψη της σκατοφατσα σας χρειαζεται να μην μπορειτε να κρυφτητε ουτε σε τρυπα φλωρακια