Τρίτη, Μαρτίου 31, 2015

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ...ΚΑΙ ΚΑΛΑ...

Όσο πιο γρήγορα καταθέσει η Ελλάδα τις προτάσεις της στους θεσμούς, τόσο το ταχύτερο θα είναι δυνατό να υπάρξει κάποια συμφωνία για την εκταμίευση των δόσεων στήριξης, δήλωσαν από το Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά την κοινή συνεδρίαση του γαλλο-γερμανικού υπουργικού συμβουλίου στο Βερολίνο.

Οι δύο ηγέτες απέφυγαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, με την κ. Μέρκελ να σημειώνει λιτά πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, προσθέτοντας πως ακόμα «δεν έχουμε φτάσει στο σημείο» όπου υπάρχει κάποια συμφωνία.


Προσέθεσε πως περιμένει την έκθεση των θεσμών πάνω στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η Αθήνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Ολάντ, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως ήδη έχει χαθεί «πάρα πολύς χρόνος», ο οποίος θα πρέπει να «καλυφθεί», για το καλό ολόκληρης της ευρωζώνης.

Ο γάλλος ηγέτης επανέλαβε επίσης πως οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να σέβονται τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα, για να δρομολογηθεί η εκταμίευση των δόσεων στήριξης.

Αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, στις 8 Απριλίου, οι δύο ηγέτες σχολίασαν πως ο κάθε ευρωπαίος ηγέτης έχει το δικαίωμα να επισκέπτεται τη Ρωσία, χωρίς αυτό να συνιστά πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Ολάντ προσέθεσε πάντως πως πιστεύει ότι «το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη».

σκαι

ΠΡΕΖΑ TV
31-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: