Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Τρίπολη για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από την πόλη. Στους δρόμους βγήκαν την Τρίτη οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το δημαρχείο.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές αποχώρησαν από τα σχολεία τους κάνοντας αποχή στις 12:30 και πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού, στο κέντρο της πόλης, όπου εκπρόσωποι 15μελών συμβουλίων διάβασαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, με το οποίο καλούν τους αρμόδιους να προβούν στην άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών από την πόλη.


Στη συνέχεια, οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους και κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο Τρίπολης, όπου παρέμειναν πολλή ώρα έξω από το κτίριο φωνάζοντας συνθήματα όπως «άμα δεν μπορείτε, να παραιτηθείτε» και «μαζέψτε τα σκουπίδια μην πάθουμε χολέρα, θέλουμε οξυγόνο και καθαρό αέρα».

Εκπρόσωποι των μαθητών συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, στον οποίο επέδωσαν το ψήφισμα και συζήτησαν μαζί του για αρκετή ώρα.

Φορείς της Αρκαδίας συναντήθηκαν και αποφάσισαν την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας την προσεχή Παρασκευή 6 Μαρτίου, στις 12:00, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης. 

Μάλιστα, οι φορείς κάλεσαν το Εργατικό Κέντρο, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και τον εμπορικό σύλλογο της πόλης να προκηρύξουν, την ίδια ημέρα, τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και κλείσιμο των καταστημάτων της πόλης. ΙΝ.GR
ΠΡΕΖΑ TV
4-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: