Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015

ΣΥΡΙΖΑ: ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ Η ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΧΑ ΠΡΟΤΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΚΗ

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η εισήγηση για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του γγ της Χρυσής Αυγής, Ν.Μιχαλολιάκου και του βουλευτή Χρ.Παππά με περιοριστικούς όρους, λόγω παρέλευσης του 18μηνου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:


«Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο αντιφασιστικό κίνημα και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, είχαν επισημάνει έγκαιρα τον κίνδυνο να αποφυλακιστούν οι βασικοί κατηγορούμενοι για τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, χωρίς να έχει οριστεί καν συγκεκριμένη ημερομηνία για τη διεξαγωγή της δίκης.

» Η σημερινή πρόταση των αρμόδιων εισαγγελέων, η προσωρινή κράτηση των μελών ηγετικής ομάδας της οργάνωσης να αντικατασταθεί με περιοριστικά μέτρα, επιβεβαιώνει τον κίνδυνο αυτό.

» Η θλιβερή αυτή πρωτοτυπία δείχνει και πόσο 'σοβαροί' είναι οι ισχυρισμοί των υπόδικων νεοναζί, σύμφωνα με τους οποίους η δίωξή τους είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.

» Σε κάθε περίπτωση, η ποινική λογοδοσία των δραστών εγκληματικών ενεργειών είναι αναπόφευκτη. Στην κατεύθυνση αυτή δε, ανοίγεται ένα νέο πεδίο παρέμβασης για το αντιφασιστικό κίνημα.» ΙΝ.GR
ΠΡΕΖΑ TV
4-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: