Τρίτη, Μαρτίου 31, 2015

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΦΕΡΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο κατάργησης των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, αφού προεκλογικά είχε κάνει σημαία την κατάργησή τους, αλλά αντίθετα προχώρησε σε νέα συμφωνία επέκτασης του υπάρχοντος μνημονίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον λαό, κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.


Επισήμανε δε πως εδώ και πάνω από 40 μέρες δεν έχει γίνει η απαραίτητη σύγκληση της Βουλής, όχι απλά για μια τυπική- φαστ τρακ- ενημέρωση, όπως είπε, αλλά για ουσιαστική συμμετοχή και τοποθέτηση όλων των κομμάτων και των βουλευτών για το αν «μας βρίσκει σύμφωνους» αυτή η νέα συμφωνία - δέσμευση που υπέγραψε η κυβέρνηση και μάλιστα με ονομαστική ψηφοφορία, «για να πάει και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Εξήγησε, μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας πως η κυβέρνηση αποφεύγει μια τέτοια συζήτηση, διότι το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί να σηκώσει το χέρι και να ψηφίσει μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την παράταση της συμφωνίας-μνημονίου λέγοντας «ναι σε όλα».

Ακόμη ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε πως η κυβέρνηση ακολουθεί τη γνωστή συνταγή, από τη μια καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων και προσδοκιών και από την άλλη την αξιοποίηση του εμπορίου φόβου, ανασφάλειας, τρομοκρατίας.

Όπως πρόσθεσε, ήδη πήραμε μια γεύση με τα κουτσουρεμένα μέτρα της απόλυτης εξαθλίωσης, το δήθεν ανθρωπιστικό νομοσχέδιο που έγινε νόμος, για να θωρακίσει τη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα που έρχεται στο μέλλον.

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, για την άμεση ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, «αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία τα σαμποτάρει» κι αντί να τα φέρει στη Βουλή, ασχολούνται όλοι τους στην κυβέρνηση να δίνουν σε καθημερινή βάση συνεντεύξεις, «όχι μόνο για να παραμυθιάζουν τον κόσμο, αλλά και για να επιτίθενται στο ΚΚΕ, επειδή λέει δεν στηρίζει τις αντιλαϊκές αποφάσεις τους και τα νέα μνημόνια, τις νέες συμφωνίες που διαπραγματεύονται» in.gr



ΠΡΕΖΑ TV
31-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: