Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015

ΤΣΟΜΣΚΙ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

"Η Ευρώπη αντέδρασε με έναν εξαιρετικά άγριο τρόπο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ". Το παραπάνω δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής, συγγραφέας και διανοητής, Νόαμ Τσόμσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό Democracy Now.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό διανοητή, η εν λόγω αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει στην εκλογή του Podemos στην Ισπανία, στις επικείμενες εκλογές.
"Υπήρξε μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά όχι επαρκής, λόγω της σκληρής στάσης των Γερμανών", τόνισε ο Τσόμσκι πετώντας το μπαλάκι στη Μέρκελ για την πορεία των συζητήσεων.
Οι Γερμανοί, συμπλήρωσε ο Τσόμσκι αντέδρασαν σχεδόν σε κάθε πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης και υποστήριξε ότι αυτό που συμβαίνει με τη λιτότητα είναι πραγματικά ένας ταξικός πόλεμος.

"Η λιτότητα σε συνδυασμό με την ύφεση δεν βγάζει κανένα νόημα" είπε ο Τσόμσκι, προσθέτοντας ότι απλά κάνει την κατάσταση χειρότερη. "Το ελληνικό χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές υποτίθεται ότι θα το μείωναν", συμπλήρωσε.   

"Ο πληθυσμός υποφέρει. Οι πολιτικές του κράτους πρόνοιας διαβρώνονται και αυτός είναι ένας ταξικός πόλεμος δεν είναι απλά μία οικονομική πολιτική που στοχεύει στον τερματισμό της λιτότητας" είπε ο διεθνούς φήμης διανοητής.
Προειδοποίησε μάλιστα ότι όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο της ακροδεξιάς. "Η δυσοίωνη εναλλακτική στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή", υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, δήλωσε:
"Λιτότητα σημαίνει εκδίωξη των ανθρώπων από τα σπίτια τους. Λιτότητα σημαίνει ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες παύουν να λειτουργούν. Λιτότητα σημαίνει ότι τα δημόσια σχολεία παύουν να έχουν τα μέσα για τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους.
Λιτότητα σημαίνει ότι οι χώρες χάνουν την κυριαρχία τους και μετατρέπονται σε αποικίες οικονομικών δυνάμεων, σε αποικία της Γερμανίας. Λιτότητα σημαίνει πιθανώς το τέλος της δημοκρατίας. Θεωρώ ότι δεν έχουμε δημοκρατικό έλεγχο της οικονομίας, δεν έχουμε δημοκρατία. Κατά τη γνώμη μου δεν μπορείς να διαχωρίσεις την οικονομία από τη δημοκρατία".

http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
5-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: