Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015

ΠΑΝΟΥΣΗΣ: ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...
Ή ΠΑΡΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΑΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ...
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Σε ανάκληση της διαταγής που προέβλεπε άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών αλλά και τη μη σύλληψη όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, διατάσσοντας παράλληλα ΕΔΕ για την υπόθεση. 

Τις παραιτήσεις όσων ευθύνονται ζήτησε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.   

«Η διαταγή εκδόθηκε παράτυπα, κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν είχε γνώση» τόνισε ο κ. Πανούσης στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης, αναφέροντας πως μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη του εγγράφου έμεινε «με το στόμα ανοιχτό».


Ο κ. Πανούσης παραδέχθηκε ότι υπάρχει «εσωτερικό διοικητικό θέμα» και δεσμεύτηκε πως θα ερευνηθεί πώς εκδόθηκε αυτή η παράτυπη, όπως την χαρακτήρισε, διαταγή.

«Η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει ανακοινωθεί. Ανταλλάσσουμε απόψεις, συζητούνται διάφορα» σημείωσε.

«Δεν ακολουθήθηκε η διοικητική ιεραρχία. Δεν μπορεί ο κάθε ταξίαρχος να βγάζει μία απόφαση από μόνος του και να ασκεί μεταναστευτική πολιτική» υπογράμμισε.

Ο υπουργός άφησε, επίσης, αιχμές κατά του Αντ.Σαμαρά, λέγοντας ότι προκαλεί εντύπωση η «αυτόματη αντίδρασή του» χωρίς να έχει εξακριβώσει την εγκυρότητα της είδησης που μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης. 

Σε δηλώσεις του στον Σκάι ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Συνοριοφυλάκων Χαράλαμπος Παντελίδης ανέφερε πως η υπηρεσία έλαβε τη διαταγή το μεσημέρι της Τρίτης. 

«Το ενημερωτικό δελτίο της υπηρεσίας μας βγήκε αφού λάβαμε τη διαταγή» είπε, σημειώνοντας πως, εάν δεν είχε μεσολαβήσει η ανάκλησή της από τον αναπληρωτή υπουργό, η υπηρεσία ήταν υποχρεωμένη να την εφαρμόσει.

Η επίμαχη διαταγή έγινε γνωστή το βράδυ της Τρίτης προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, καθώς προέβλεπε: την απελευθέρωση των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης και τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων, εφόσον δεν κατηγορούνται άλλα αδικήματα, αλλά και τη μη σύλληψη όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα. 

Τόσο ο ίδιος ο κ. Πανούσης, όσο και πηγές με γνώση του θέματος συνδέουν τη δημοσιοποίηση της εγκυκλίου με τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

«Δεν έχει βγει καμιά τέτοια ανακοίνωση-έγγραφο από κανένα πολιτικό πρόσωπο του υπουργείου. Ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κ. Χριστοδουλοπούλου έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο. Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα» δήλωσε ο κ. Πανούσης στο Βήμα το βράδυ της Τρίτης. ΙΝ.GR
ΠΡΕΖΑ TV
4-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: