Τρίτη, Μαρτίου 31, 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΠΟ 30 ΑΤΟΜΑ...ΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΕΟΝ

ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟ...ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΟΣΩΝ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ...
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο, Τετάρτη, στις 11.00 το πρωί, στα Προπύλαια, καλούν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάληψη του ιστορικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών.

«Οι πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα. 


» Θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά. Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος. 

» Μάς προβληματίζει όμως η παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας. Η κατάσταση αυτή όχι μόνο δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα, αλλά έχει οδηγήσει και σε παράλυση της διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματός μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

«Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση αυτή καλούμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη (1/4/2015), 11.00 πμ. στα Προπύλαια, ώστε να εκφρασθεί δημόσια η αγωνία για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Το κτίριο της Πρυτανείας κατέλαβε χθες ομάδα αντιεξουσιαστών σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κρατούμενους για υποθέσεις τρομοκρατίας που πραγματοποιούν απεργία πείνας. Οι καταληψίες ζητούν επίσης την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και άλλων κρατουμένων, αλλά και την κατάργηση σειράς νόμων.
in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
31-3-2015

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευαγγελισμος

Σήμερα τα ξημερώματα γύρω στις 6 παρά ο απεργός πείνας Μιχάλης Νικολόπουλος πήγε να πάθει ανακοπή καρδιάς καθώς οι σφυγμοί του ήταν 25 παλμούς το λεπτό και η πίεση του 5 μεγάλη και 2,5. Του χορηγήθηκε μιάμισι δόση ενέσιμη ατροπίνη καθώς μόνο μια δόση δεν έδρασε.Αυτή τη στιγμή είναι κάπως πιο σταθερή η κατάσταση της υγείας του (40 παλμοί) παρόλαυτα ο κίνδυνος ανακοπής είναι άμεσος και μπορεί να συμβεί ανα πάσα στιγμή.Ο σύντροφος συνεχίζει την απεργία πείνας μέχρι τέλους παρά τις παροτρύνσεις των γιατρών να σταματήσει για να μην πάθει ανακοπή.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΥΑΛΑ ΣΟΥ