Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014

ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Η Νομική Υπηρεσία προχώρησε σήμερα στην καταχώρηση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας των κατηγορητηρίων εναντίον των πέντε πρώην στελεχών της Τράπεζας Κύπρου και της ίδιας της Τράπεζας ως νομικό πρόσωπο.
Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης ανέφερε ότι η ακρόαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 30 Ιανουαρίου 2015 κατά την οποία θα ζητηθεί η παραπομπή των υπόπτων στο Κακουργιοδικείο. Τα κατηγορητήρια θα επιδοθούν και στους υπόπτους προκειμένου να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου.


Πρόκειται για τους πρώην Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων της Τράπεζας Κύπρου  Θεόδωρο Αριστοδήμου και Ανδρέα Αρτέμη, τους πρώην Διευθύνοντες Συμβούλους της Τράπεζας Ανδρέα Ηλιάδη και Γιάννη Κυπρή και τον πρώην Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας και υπεύθυνο για τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα, Γιάννη Πεχλιβανίδη.

Η ποινική δίωξη εναντίον των πέντε πρώην στελεχών της Τράπεζας Κύπρου και της ίδιας της Τράπεζας ως νομικό πρόσωπο αποφασίστηκε την Τετάρτη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομική Υπηρεσία.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Εισαγγελέας είχε δηλώσει ότι από τη μελέτη των φακέλων της Αστυνομίας “προκύπτει διάπραξη ποινικών αδικημάτων” Ο κ. Κληρίδης ανέφερε, επίσης, ότι οι κατηγορίες εναντίον των πρώην στελεχών της Τράπεζας Κύπρου έχουν σχέση με τη χειραγώγηση της τιμής της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου και με παραπλανητικές δηλώσεις για την κεφαλαιουχική επάρκεια της Τράπεζας. Κλείνοντας σημείωσε πως συνεχίζονται οι ανακρίσεις και οι έρευνες που αφορούν την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας με τη βοήθεια των ξένων εμπειρογνωμόνων.
http://www.kathimerini.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
19-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: