Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2014

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Η διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών - Καθαριστών Νομού Μαγνησίας καταγγέλλει το διοικητή και τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου γιατί - όπως αναφέρι σε ανακοίνωσή της - «αδιαφόρησαν σε υπομνήματα και στις παρεμβάσεις του Σωματείου, προχώρησαν στην απαράδεκτη πράξη υπογράφοντας τη νέα σύμβαση με την καινούρια εργολαβική εταιρεία χωρίς να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας στο σύνολο του προσωπικού που εργάζονται παραπάνω από 10 χρόνια».


«Ο λόγος της εν κρυπτώ υπογραφής αμέσως αποκαλύφθηκε με την μη πρόσληψη 15 συναδέλφων από το σύνολο των μέχρι τώρα εργαζομένων οι οποίοι απασχολούνται πάνω από 10 χρόνια στην καθαριότητα του Νοσοκομείου, αλλά και τις διαβεβαιώσεις του νέου εργολάβου ότι θα εξασφαλίσει την εργασιακή ειρήνη στο χώρο του Νοσοκομείου» αναφέρει το Σωματείο.

Καταγγέλλει επίσης τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάση Παπαδημόπουλου «ο οποίος ήταν παρών και όχι μόνο δεν απαίτησε την παρουσία του σωματείου μας, αλλά συμφώνησε και στην απαράδεκτη σύμβαση που δεν είχε διασφαλίσει θέση εργασίας για όλες και έχει συμβάλει με τη στάση του στην αύξηση της ανεργίας στην πόλη μας».

Αναφέρει επίσης το Σωματείο:

«Παρά την έγκαιρη γνωστοποίηση των αιτημάτων μας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου αντί για την επίλυσή τους προχώρησαν σε υπογραφή νέας εργολαβίας αφήνοντάς μας έρμαιες στην όρεξη του νέου εργολάβου.

Η ευθύνη της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του Διοικητή προσωπικά καθώς επίσης και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ο οποίος παρίστατο στη διαδικασία υπογραφής της σύμβασης, είναι τεράστιες και μας γεμίζουν προβληματισμό για τη σκοπιμότητά τους την παραμονή μάλιστα της κηρυχθείσης απεργίας.

Πρέπει να επισημάνουμε το ρόλο των καθαριστριών του Νοσοκομείου Βόλου που εδώ και πολλά χρόνια, νύχτα και μέρα, φροντίζουν για την καθαριότητα και την υγιεινή όλων των χώρων του Νοσοκομείου προστατεύοντας χιλιάδες ασθενείς από ενδονοσοκομειακές ασθένειες και εξασφαλίζοντάς τους ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας.

Ακόμα μια δημόσια υπηρεσία παραδίνεται, για ακόμη μια φορά, στις ορέξεις των εργολάβων, απολύοντας εργαζόμενους, σε βάρος της υγιεινής και της ασφάλειας των ασθενών στα νοσοκομεία. Οι καθαρίστριες, γενικότερα όλος ο λαός του Βόλου, γνωρίζει ότι οι εργολαβίες καθαρισμού θα είναι εις βάρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου και των ασθενών, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η Διοίκηση του Σωματείου μας καλεί τις εργαζόμενες της καθαριότητας του Νοσοκομείου Βόλου να οργανωθούν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να παρθούν πίσω οι νέες απολύσεις και να εξασφαλισθεί άμεσα η πληρωμή των δεδουλευμένων».    http://www.902.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
18-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: