Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2014

30 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Στη σύλληψη πέντε διακινητών μεταναστών, εκ των οποίων οι δύο είναι Έλληνες, προέβη το βράδυ της Πέμπτης η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κρατούνται 30 επίσης μετανάστες συριακής καταγωγής.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου σημειώνει ότι «η σύλληψη των 30 Σύρων μεταναστών αποκαλύπτει για άλλη μία φορά τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού και της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όπως και των υπόλοιπων κομμάτων του ευρωμονόδρομου.


Μιας πολιτικής που εκμεταλλεύεται στυγνά Έλληνες και ξένους εργάτες, που καλλιεργεί το ρατσισμό και την ξενοφοβία, που φτιάχνει φράχτες για να αντιμετωπίσει τους "εχθρούς" εξαθλιωμένους μετανάστες, που έχει στηρίξει τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ, εμποδίζοντας τους εγκλωβισμένους στην Ελλάδα μετανάστες να μετακινηθούν σε άλλες χώρες.

Όλα αυτά είναι απόρροια του ίδιου σάπιου κοινωνικο-οικονομικού συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και όσο υπάρχει θα υπάρχουν δουλέμποροι, θα υπάρχουν θύματα.

Η διέξοδος βρίσκεται στη δημιουργία ενός ρωμαλέου μετώπου πάλης Ελλήνων, μεταναστών εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών. Που θα βάλει φρένο στα σχέδιά τους. Θα έχει προοπτική μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία χωρίς τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, που θα αξιοποιεί τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, με εργατικό έλεγχο.

Απαιτούμε:

Να παρασχεθεί, εκτός από τη στέγαση και σίτιση, πλήρης ιατροφαρμακευτική φροντίδα και περίθαλψη στους μετανάστες, ολοκληρωμένη στήριξη και αρωγή.
Να μη διωχθεί ποινικά κανένας μετανάστης.
Χορήγηση ασύλου και ανθρωπιστικού καθεστώτος στους πρόσφυγες και σε όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων.
Χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για όσους επιθυμούν να πάνε σε άλλη χώρα της ΕΕ».


http://www.902.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
19-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: