Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014

GUARDIAN: ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ «ΝΑΥΑΓΙΟ» ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Η ελληνική κυβέρνηση συναντά σήμερα τους εκπροσώπους των δανειστών της στο Παρίσι καθώς προσπαθεί να τους πιέσει να επισπεύσουν τις διαδικασίες, έτσι ώστε να εξέλθει νωρίτερα από το «αντιλαϊκό πρόγραμμα διάσωσης», σημείωνει ο Guardian.

Έλληνας αξιωματούχος, κρατώντας την ανωνυμία του, αρνήθηκε να πει αν οι συνομιλίες θα συνεχιστούν, αν και τόνισε ότι το πρόγραμμα διάσωσης θα τελειώσει φέτος


Η Αθήνα έχει θέσει ως καταληκτική προθεσμία την 8η Δεκεμβρίου, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά οι διαφωνίες της με την Τρόικα γύρω από δημοσιονομικό κενό του 2015 έβαλαν φρένο στην έλευσή της στη χώρα, η οποία και αναμενόταν αυτόν τον μήνα, αυξάνοντας έτσι τους φόβους ότι καθυστέρηση της αξιολόγησης θα εκτροχιάσει το σχέδιο εξόδου από το Μνημόνιο στο τέλος του έτους.

Μπορεί λοιπόν, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι δύο πλευρές να συναντώνται σήμερα στο Παρίσι ωστόσο, Έλληνας αξιωματούχος, κρατώντας την ανωνυμία του, αρνήθηκε να πει αν οι συνομιλίες θα συνεχιστούν, αν και τόνισε ότι το πρόγραμμα διάσωσης θα τελειώσει φέτος.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει στόχο να βγει η Ελλάδα αpό το σχέδιο διάσωσης, κερδίζοντας «δύναμη» kαι στήριξη, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Guardian επισημαίνει πως πάντως και αυτή η αξιολόγηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, βρίσκει εμπόδια και διαφωνίες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές.

Η Τρόικα εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει τον στόχο για το έλλειμμα του 2015, που έχει τεθεί στο 0,2% του ΑΕΠ. Η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, έχει μέχρι στιγμής αντισταθεί αλλαγές που απαιτούνται από τους επιθεωρητές, φτάνοντας στο σημείο να υποβάλει τον προϋπολογισμό του 2015 στο κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, χωρίς την έγκριση των δανειστών.

 TheToc


ΠΡΕΖΑ TV
25-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: