Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2014

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΝΕΡΙΤ

Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία δίνεται νέα παράταση στις συμβάσεις εργαζομένων στη ΝΕΡΙΤ.

Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την έρευνα που θα συζητηθεί αύριο και μεθαύριο στην Ολομέλεια και μεταξύ άλλων προβλέπει:


παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2015 των συμβάσεων προσωπικού.
να θεωρούνται νόμιμες το σύνολο των πράξεων και οι δαπάνες του Ειδικού Διαχειριστή εφόσον εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του, διαπιστώνει ο ίδιος ότι εκτελέσθηκε το σχετικό έργο, παραιτηθούν οι δικαιούχοι από αξίωση ή άλλο ένδικο μέσο, εγκριθεί η πληρωμή από την Επιτροπή Διαχείρισης, και να αναρτηθούν στη «Διαύγεια» οι σχετικές πράξεις. Να θεωρούνται νόμιμες και οι δαπάνες για υποχρεώσεις της πρώην ΕΡΤ και να απαλλάσσονται οι ανωτέρω δαπάνες από κάθε κράτηση ή επιβάρυνση εφόσον εκτελούνται στην αλλοδαπή.
να καταβάλλεται μηνιαία αποζημίωση (αντί υπερωριακή αποζημίωση) στα μέλη της Επιτροπής που συγκροτήθηκε για την παραλαβή των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ.
μετάθεση για την 1η Φεβρουαρίου 2015 της υποχρέωσης της ΝΕΡΙΤ για την υποβολή των δηλώσεων που προβλέπονται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Αύξηση από τις 80 στις 120 μέρες του ανώτατου ορίου των επιτρεπόμενων εκτός έδρας μετακινήσεων για όσο διάστημα υφίσταται ο Ειδικός Διαχειριστής.
οι δηλώσεις του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας υποβάλλονται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014 (αντί για 31 Ιανουαρίου 2014). Ομοίως μετατίθενται και οι υποχρεώσεις για καταβολή φόρου, τέλους και ασφαλιστικών εισφορών. Το Δημόσιο θα καταβάλει τις υποχρεώσεις του μέχρι 5-5-2014.

left


ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: