Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014

ΑΠΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟ ΤΕΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΜΕΝΕΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ

Την παραμονή του Ζοζέ Σόκρατες, τέως πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, υπό κράτηση διέταξαν οι δικαστικές αρχές μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για διαφθορά και φοροδιαφυγή. 

Η απόφαση ακολούθησε τη μαραθώνια τριήμερη ανακριτική διαδικασία μετά τη σύλληψη του Σόκρατες την προηγούμενη Παρασκευή ενώ η υπόθεση απειλεί σημαντικά το Σοσιαλιστικό Κόμμα πριν τις επικείμενες εκλογές.


Ο Σόκρατες ήταν πρωθυπουργός με το Σοσιαλιστικό Κόμμα μέχρι το 2011 και την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης της τρόικας. Η έρευνα σε βάρος του κινήθηκε με την υποψία της φορολογικής απάτης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και κατηγοριών διαφθοράς.

Μαζί του είχαν συλληφθεί άλλα τρία άτομα, ανάμεσά τους και ο προσωπικός του οδηγός που φέρεται να είχε μεταφέρει μεγάλη ποσότητα μετρητών στο Παρίσι, όπου και έμενε τα τελευταία χρόνια ο Σόκρατες.

Η σύλληψη του Σόκρατες είχε προκαλέσει πολιτικό σεισμό στη Λισαβώνα. Ο νέος αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Αντόνιο Κόστα, πλησίαζε τις κάλπες με ενισχυμένα ποσοστά που όμως δεν του διασφάλιζαν αυτοδυναμία, η οποία και πλέον, μετά την υπόθεση Σόκρατες, απομακρύνεται ακόμη περισσότερο. 
. in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
25-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: