Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2014

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΕΛΕΓΧΟΥΣ...ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΚΑΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΤΟ IEFIMERIDA
Με πρωτόγνωρα ταχείς ρυθμούς προχωρά η έρευνα του ειδικού κλιμακίου του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, που λειτουργεί υπό την «ομπρέλα» του Οικονομικού Εισαγγελέα και «ξεσκονίζει» τα 65 CD, στα οποία σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες περιέχονται 1.000.000 φορολογούμενοι, με κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών που ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.



Αν και μόλις 15 οι ελεγκτές που πήραν πριν από περίπου δύο εβδομάδες το υλικό στα χέρια τους, έχουν ήδη προχωρήσει στο πρώτο στάδιο επεξεργασίας αυτών των δεδομένων, ελέγχοντας όλες τις χρεωπιστώσεις της περιόδου 2000- 2013 όλων των εμπλεκομένων προσώπων. Υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας με άμεση γνώση των ερευνών, σημειώνει ότι οι ελεγχόμενοι 1.000.000 ΑΦΜ δεν αντιστοιχούν, μεν, σε ισάριθμους λογαριασμούς- αφού πολλοί από αυτούς είναι συνδικαιούχοι λογαριασμών- αλλά θα ελεγχθούν όλοι ξεχωριστά.

Τα τρία στάδια ελέγχου

Το πρώτο και πιο δύσκολο στάδιο επεξεργασίας θα ολοκληρωθεί μόλις καταγραφούν οι πρωτογενείς εγγραφές σε αυτούς τους λογαριασμούς, καθώς αυτό που ενδιαφέρει την έρευνα δεν είναι οι μεταφορές από τράπεζα σε τράπεζα αλλά οι καταθέσεις που έγιναν πρωτογενώς.

Το δεύτερο στάδιο, που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει λίαν συντόμως, περιλαμβάνει την ανάλυση των δεδομένων που θα προκύψουν από την καταγραφή των πρωτογενών εγγραφών. Συγκεκριμένα, θα ερευνηθεί ποιές από αυτές τις καταθέσεις (κινήσεις και υπόλοιπα) αντιστοιχούν στις φορολογικές δηλώσεις των ελεγχόμενων ΑΦΜ, όπου θα συνυπολογιστεί μάλιστα από τους ελεγκτές, η ανάλωση κεφαλαίου των εν λόγω φορολογούμενων.  «Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ό,τι περισσέψει από αυτές τις διασταυρώσεις θα είναι αδήλωτο εισόδημα κατά 99%», τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος υπηρεσιακός παράγοντας.

Στο τρίτο στάδιο της έρευνας, όσοι βρεθούν «ακάλυπτοι» από τις διασταυρώσεις θα κληθούν για εξηγήσεις και εφόσον δεν μπορέσουν τελικά να δικαιολογήσουν αυτές τις καταθέσεις, ο «πέλεκυς» θα πέσει βαρύς.





ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: