Σάββατο, Νοεμβρίου 15, 2014

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΧΩΝΙ: ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΝΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ:
Ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ προσέφυγε στην ανεξάρτητη αρχή και εκείνη απευθύνθηκε με τη σειρά της στην κυβέρνηση, υποδεικνύοντάς της το δίκαιο και το ορθό κόντρα στο παράλογο που νομοθέτησε!
Την περασμένη Τρίτη, ο Συνήγορος του Πολίτη παρενέβη για τον παράλογο (και αντισυνταγματικό) ΕΝΦΙΑ, μετά από αναφορά που του υπέβαλε Το ΧΩΝΙ.

Η εφημερίδα επισήμανε ότι ουδέποτε ο Ελληνας φορολογούμενος κλήθηκε να καταθέσει "Δήλωση ΕΝΦΙΑ" αλλά... προθυμοποιήθηκε να το κάνει το υπουργείο Οικονομικών για λογαριασμό του (με στοιχεία από το Ε9).

Έτσι το υπουργείο κατέθεσε τη δήλωση στον... εαυτό του και μάλιστα, κρυφά από τον ίδιο τον φορολογούμενο!

Συνεπώς στον Έλληνα πολίτη δεν δόθηκε καμία δυνατότητα να ελέγξει - και ενδεχομένως να αμφισβητήσει - τα όσα δήλωσαν για λογαριασμό του ο... Στουρνάρας και ο Χαρδούβελης!

Πλέον, ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά - με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών - να παρέχεται στον φορολογούμενο η δυνατότητα ελέγχου της δήλωσης ΕΝΦΙΑ πριν την επιβολή του φόρου, αλλά και κατάθεσης ένστασης κατά του ΕΝΦΙΑ!   



--ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ρένα Δούρου: «Έχουμε μια πολύ επικίνδυνη κυβέρνηση» 
«Κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία, είναι καταστροφή για τους πολίτες» ξεκαθαρίζει Στο ΧΩΝΙ η Περιφερειάρχης Αττικής.
«Οποτε κι αν γίνουν εκλογές, η χώρα θα αλλάξει ρότα», τονίζει στη συνέντευξή της Στο ΧΩΝΙ η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα ∆ούρου, προσθέτοντας ότι η συγκυβέρνηση Ν∆-ΠΑΣΟΚ είναι πολύ επικίνδυνη.

--ΚΑΤΑΝΤΙΑ: Με 7.000 ευρώ αγοράζεις το σπίτι ενός Έλληνα φορολογουμενου!
Πριν από λίγα χρόνια, για να αγοράσεις σπίτι, έπρεπε να πάρεις δάνειο, να υποθηκεύσεις τα υπάρχοντα σου και ό,τι άλλο είχες, για να σου δώσει η τράπεζα κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Φυσικά, αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού για να το αποπληρώσεις, έπρεπε να περάσουν περίπου 30 χρόνια. 
Σήµερα, αυτά τα σπίτια, που µε κόπο και ιδρώτα απέκτησαν οι Ελληνες φορολογούµενοι, βάζουν πωλητήρια για πολύ λίγα λεφτά. Ο Ελληνας πουλάει το σπίτι του για 3-4 µηνιάτικα προ κρίσης!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΑΠΟ Το ΧΩΝΙ: Πόσο έφθασαν να πωλούνται τα ακίνητα στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας!


--ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Τσακίζουν κι άλλο τις κύριες, εξαφανίζουν τις επικουρικές
Το ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή αποκαλύπτει τη σκληρή πραγματικότητα για το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας όπως το κατάντησαν οι μνημονιακές πολιτικές.
Διαβάστε στην εφημερίδα της αντίστασης την ανάλυση-τομή του καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλου που χαρτογραφεί το σύνολο των ρυθμίσεων οι οποίες θα ορίσουν τι πρόκειται να συμβεί από 1-1-2015:
- ποιες ρήτρες-μαχαιριές θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την ήδη δραματική κατάσταση,
- πώς το κράτος θα εγγυάται μόνο για συντάξεις εξαθλίωσης,
- γιατί οι κύριες συντάξεις θα υφίστανται ΔΙΑΡΚΗ ΜΕΙΩΣΗ,
- ποια τα προβλήματα που θα ανακύψουν από την πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο ρήτρα Λοβέρδου-Κουτρουμάνη,
- γιατί οι επικουρικές είναι θεσμός ΧΩΡΙΣ μέλλον,
- δείτε με ποιον μαθηματικό τύπο οι επικουρικές αρχικά θα μειωθούν δραματικά και εν τέλει θα καταργηθούν.
Δείτε Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής όλη την αλήθεια για τη μνημονιακή λαίλαπα στο ασφαλιστικό:
- πώς το μνημόνιο κατέστρεψε το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας,
- πώς οι απώλειες στα ταμεία άγγιξαν τα 70 δισ. ευρώ,
- ποια μνημονιακά μέτρα συντέλεσαν στην βίαιη κατάρρευση,
- πώς επέσπευσαν την καταστροφή το psi, η αύξηση της ανεργίας και η καταπάτηση των εργασιακών επιδομάτων,
- ποιο το κόστος της μείωσης των μισθών και, αντίστοιχα, των εισφορών,
- πόσο ευθύνονται τα προγράμματα ΕΣΠΑ και η ανασφάλιστη εργασία.
Το σύστημα οδηγείται σε κατάρρευση, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.
Διαβάστε στην ανάλυση του Αλέξη Μητρόπουλου, που δημοσιεύει Το ΧΩΝΙ αυτή την Κυριακή, όλο το μεταβατικό πρόγραμμα διάσωσης του Ασφαλιστικού.
Μη χάσετε Το ΧΩΝΙ και αυτήν την Κυριακή,
στα περίπτερα όλης της χώρας μέχρι τη Δευτέρα.


--ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ σε θερμό επεισόδιο στην ευρύτερη περιοχή μας
Οι Τούρκοι αδιαφορούν για το τρίγωνο Αθήνα-Λευκωσία-Κάιρο κι επιδιώκουν ρόλο και λόγο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Απτόητη η Αγκυρα συνεχίζει την ιδιαίτερα προκλητική συµπεριφορά της απέναντι σε Αθήνα και Λευκωσία, µε σταθερή έµφαση στις αεροναυτικές της δυνάµεις, οι όποιες ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο υπερτερούν σε µεγάλο βαθµό (πλην του Ισραήλ). 

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ηµερών, πέραν της συνεχιζόµενης θρασύτατης παρουσίας του ερευνητικού πλοίου «Μπαρµπαρός» στην Κυπριακή ΑΟΖ, οι Τούρκοι προχώρησαν σε σειρά παραβιάσεων των χωρικών µας υδάτων και του εναέριου χώρου µας στη Χίο, κοντά στην Κω καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου. Κατά τις εκτιµήσεις µου, το Καστελόριζο υπολείπεται της ΝΑ Μεσογείου αναφορικά µε ενδεχόµενη περιοχή εκδήλωσης θερµού επεισοδίου, µέσω κάποιας ασύµµετρης ενέργειας.

Κι όλα αυτά ενώ αναµένουµε τις προσεχείς ηµέρες τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Νταβούτογλου στο πλαίσιο του Συµβουλίου των δύο χωρών για συνοµιλίες µε την ελληνική κυβέρνηση.

--43 χιλιάδες ευρώ για τη... μόστρα του υφυπουργού Μεταφορών!
Ο "ευφυής" Μιχάλης Παπαδόπουλος σκέφτηκε να επαναλάβει το διεθνές συνέδριο της Αθήνας στην εκλογική του περιφέρια, την Κοζάνη, βρίσκοντας τρόπο να κάνει απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ σε επιχειρήσεις και τοπικά ΜΜΕ για την (προεκλογική) προβολή του εαυτού του!
Το ρητό «καλύτερα πρώτος στο χωριό, παρά τελευταίος στην πόλη» αποτελεί -εσχάτως- πολιτικό «κτήµα» του υφυπουργού Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλου. Κι αυτό, αφού ο υφιστάµενος του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έχει αποφασίσει -εν µέσω άτυπης προεκλογικής περιόδου- να κάνει δυναµική επανεµφάνιση στην εκλογική του περιφέρεια, την Κοζάνη, µε κάθε κόστος!
Ακόµη κι αν αυτό ανέρχεται σε 43 χιλιάδες ευρώ για µια ηµερίδα, περιλαµβάνει διαφηµίσεις στα τοπικά ΜΜΕ και τελικά πληρώνεται από τους πολίτες!


ΠΡΕΖΑ TV
15-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: