Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2014

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ - ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΗ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ!

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Δημήτρης Παπαγιαννίδης, με αφορμή την αδυναμία του ΕΚΑΒ να καλύψει περιστατικό στη Σάμο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας πατέρας τεσσάρων παιδιών και επικαλούμενος «πληθώρα δυσκολιών και κακόβουλων παρεμβάσεων» στο έργο του. Η υποβληθείσα παραίτηση του Δημήτρη Παπαγιαννίδη, δεν γίνεται δεκτή από τον Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη. «Ο κ. Παπαγιαννίδης θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του κανονικά», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.


    Αναλυτικά:  
Ο κ. Παπαγιαννίδης κάνει αναφορά στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από τέσσερις ημέρες στη Σάμο κατά το οποίο ένας 34χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών έχασε τη ζωή του. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγιαννίδη το ΕΚΑΒ στο νησί δεν μπόρεσε να καλύψει το περιστατικό αφού το ένα ασθενοφόρο, ανά βάρδια, βρισκόταν καθοδόν προς το αεροδρόμιο, για την παραλαβή περιστατικού αεροδιακομιδής.

Όπως τονίζει, το ίδιο βράδυ, εξέδωσε μία συλλυπητήρια επιστολή στη γυναίκα και στα παιδιά του  34χρονου επειδή ένιωθε την ανάγκη να τους πει πόσο άδικο είναι να συμβαίνουν τέτοιου είδους γεγονότα εν έτει 2014.

Ο κ. Παπαγιαννίδης κάνει μια αναφορά στο έργο του και στις προσπάθειες που έχει καταβάλει προκειμένου όπως λέει να υπάρχει προνοσοκομειακή φροντίδα στη Σάμο άλλα και σε πολλές άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα.

Ωστόσο καταγγέλλει πως εκτός από τις κακόβουλες παρεμβάσεις  δεν είχε τη δέουσα συμπαράσταση.

«Άρχισα να εισπράττω τόσο την αμφισβήτηση όσο και τον ωμό διοικητικό παραγκωνισμό από άτομα που πολύ αμφιβάλω ότι επιθυμούν την ευημερία του Ε.Κ.Α.Β» λέει ο ίδιος.

Τέλος ο κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, ζητεί προσωπικά συγγνώμη από την οικογένεια του εκλιπόντος στη Σάμο, και θέτει στη διάθεση του υπουργού Υγείας την παραίτηση του, ελπίζοντας να δώσει, όπως σημειώνει, με αυτό τον τρόπο το έναυσμα στους ιθύνοντες για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα.

left


ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: