Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014

ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Υπό ιδιαίερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά ΝΑ της Κρήτης ένας 77μετρο σκάφος το οποίο μεταφέρει 500 με 700 παράνομους μετανάστες.

Το motor-vessel Baris σημαίας Κιριμπάτι εντοπίστηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης αφού πρώτα είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου εξαιτίας της μηχανικής βλάβης που υπέστη. Στο σημείο έσπευσαν και πλέον βρίσκονται κοντά στο σκάφος τέσσερα παραπλέοντα και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.


Αυτό όμως που ανησυχεί τις αρχές είναι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή καθώς πνέουν άνεμοι ΒΒΔ εντάσεως 6 μποφόρ ενώ παρατηρείται υψηλός κυματισμός και ο μεγάλος αριθμός των αλλοδαπών που επιβαίνουν μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες που είχε το Λιμενικό Σώμα, το σκάφος είχε αποπλεύσει από χώρα της Αφρικής και τελικός προορισμός του ήταν οι ακτές της νοτίου Ιταλίας.

Νωρίτερα η HuffPost Greece μετέδιδε:

Συναγερμός σήμανε στις αρχές καθώς φορτηγό πλοίο, με περίπου 600 μετανάστες, πλέει από τα ξημερώματα της Τρίτης ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, 20-30 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, σε διεθνή ύδατα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τέσσερα παραπλέοντα πλοία και ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης του πλοίου, αλλά στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από χώρα της Αφρικής με προορισμό την Ιταλία.     huffingtonpost.gr
ΠΡΕΖΑ TV
25-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: