Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2014

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ...ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟ;

Το ραντεβού της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής της τρόικα, την Τρίτη, στο Παρίσι, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνης Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξιμού είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει απόφαση μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου ή το τέλος της χρονιάς, άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το χρονικό σημείο της τελικής συμφωνίας. Επεσήμανε ωστόσο ότι οι πολιτικές αποφάσεις θα έχουν ληφθεί πιο πριν, και ότι δεν πρόκειται για ενοχλητικά μέτρα για τους πολίτες.


Η αυριανή συνάντηση, σημείωσε, είναι ένα βήμα πιο κοντά προς στο τέλος της διαπραγμάτευσης την οποία χαρακτήρισε «ολική» για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας.

«Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο» είπε ο κ. Βενιζέλος, ωστόσο επισήμανε ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτίμησε ότι θα βρεθεί λύση πριν την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σημείωσε ότι το κρίσιμο σημείο δεν είναι το τέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος αλλά το νέο πλαίσιο θωράκισης της χώρας.

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θα αποτελείται από τον ΥΠΟΙΚ Γκίκας Χαρδούβελη τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου, αλλά και των δύο εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα και Κυρ. Πιερακάκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στόχος της συνάντησης είναι να επιτευχθεί η επιτάχυνση της αξιολόγησης και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας.

Σημειώνεται ότι στις 8 Δεκεμβρίου συνεδριάζει το Eurogroup για τελευταία φορά εντός του 2014.   
http://www.huffingtonpost.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: