Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014

ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ, ΒΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 18ΧΡΟΝΟΥ

Πυρά από αυτόματα όπλα, πυρπολήσεις κτιρίων και οχημάτων και λεηλασίες πυροδότησε σχεδόν αμέσως στο Φέργκιουσον η ανακοίνωση της απόφασης να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του αστυνομικού που είχε πυροβολήσει θανάσιμα τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν.   
   


H εισαγγελία υπερασπίζεται την απόφαση, λέγοντας πως «πρέπει να ξεχωρίσουμε τα γεγονότα από τις φαντασίες» ενώ ο αμερικανός πρόεδρος έσπευσε να καλέσει τους κατοίκους να «αντιδράσουν ειρηνικά» στην απόφαση. H απόφαση, μετά την εξέταση των μαρτυριών, ανακοινώθηκε μετά από πολυήμερη αναμονή το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα) μετά την πολυήμερη εξέταση των καταθέσεων.

Μεσολάβησαν μόνο λίγες στιγμές μέχρι να ξεσπάσει ένταση στην ίδια την πόλη και ελάχιστη ώρα για να επεκταθούν οι διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

Mέχρι τα ξημερώματα, στα νοσοκομεία γύρω από το Φέργκιουσον είχαν φτάσει 13 τραυματίες στα επεισόδια, δύο εκ των οποίων είχαν δεχθεί πυροβολισμούς. Έγιναν 29 συλλήψεις και καταγράφηκαν 150 «σκόρπιοι» πυροβολισμοί στους δρόμους -σύμφωνα με την αστυνομία, όλοι οι πυροβολισμοί ήταν από πολίτες και όχι από τις δυνάμεις της.   

. in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
25-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: